Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:20 | 20/12/2014
 
Γράφαμε κάποτε εδώ σε τούτο το μετερίζι ότι οι Αγώνες έχουν μπροστάρηδες και μουσαφίρηδες …Οι μπροστάρηδες είναι για να τραβούν μπροστά να βλέπουν το όραμα πριν πέσει η σκόνη και καλύψει τα κλαδιά που φύτρωσαν και θέριεψαν !
Υπάρχουν όμως   και οι μουσαφίρηδες  που ήρθαν είδαν πήραν και φύγανε ! Από αυτούς χορτάσαμε και μας γέμισαν λόγια παχιά και υποσχέσεις που μείναν στο χτύπημα της Πλάτης  !
 
Αλλά ευτυχώς υπάρχουν και οι Μπροστάρηδες που συνεχίζουν το αγώνα άσχετα αν κάποιοι θέλησαν να τους βάλουν στην άκρη γιατί ενοχλούσαν ή ίσως γιατί τα κατάφεραν και ξεχώρισαν !apap
 
Πολλοί από τους Αποστράτους Αξιωματικούς έχουν γνώσεις και μάλιστα κάποιοι ειδικές …Υπάρχουν όμως και κάποιοι που ψάχνουν τα οικονομικά και βλέπουν αυτό που κρύβεται πίσω από την καταχνιά των  Αγώνων και την πεντάλεπτη δημοσιότητα …(Βλέπεις τον πλούτο πολλοί εμίσησαν την δόξα Ουδείς !)
 
Όταν η διαρροή της δικαστικής απόφασης του ΣτΕ ήταν πρώτο θέμα  στα τηλεοπτικά παράθυρα και η παραπληροφόρηση πήγαινε σύννεφο  ,τότε που εσκεμμένα κάποιοι θέλησαν να βάλουν απέναντι τις Κοινωνικές Ομάδες ειδικά τους Αποστράτους γιατί άραγε; !
 
Τότε που κάποιοι έγραφαν τρίστηλα ,κραύγαζαν και διαλαλούσαν την πραμάτεια τους,ακούγαμε με κρυφή χαρά νούμερα τεράστια  από επιστροφές  και μάλιστα κάποια απο αυτά τα  «νούμερα»  φώναζαν ότι θα ρίξουν έξω την οικονομία και τον προϋπολογισμό της Χώρας αν εφαρμοστεί η απόφαση που δικαίωνε τους Αποστράτους !
 
Τότε κινδύνευε ακόμη και το καθεστώς από την δικαίωση των Αποστράτων ….Μόνο κάποιοι κάθισαν και τα μέτρησαν και τα έλεγαν αλλά δεν τους άκουγε κανείς ,γιατί κανείς δεν ήθελε να τους ακούσει …Όχι βέβαια από τους συναδέλφους αλλά από τους κρατούντες ίσως και αναμεταξύ μας !
 
Τότε ο Συνταγματάρχης Παπαπαρίσης  το  τόλμησε και κάλεσε τους Αποστράτους ,έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά ο προβληματισμός του δεν πέρασε πέρα από τα στενά όρια του Κάμπου της Λάρισας ,γιατί άραγε ; Πόσο δίκιο είχε ο Παπαπαρίσης και πόσο προφητικά ήταν τότε τα λόγια του !
Για  θυμηθείτε τα και ίσως να  υπάρχει χρόνος για προβληματισμό και σκεφτείτε αν οι τότε αλαλαγμοί των κοντυλοφόρων των  ΜΜΕ δεν ήταν (στοχευμένοι)  και ίσως και ατύπως ενημερωμένοι !
 
Βετεράνος!

Η μικτή «αύξηση» μπορεί να «εξαϋλωθεί»…. 

imgd003
Γέμισαν για ακόμα μια φορά την αίθουσα της ΔΕΥΑΛ οι απόστρατοι του νομού Λάρισας, στις 4 Φεβρουαρίου 2014, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού οι Ενώσεις και οι Σύνδεσμοι Στρατού, Αεροπορίας, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής. Τα θέματα που τους απασχόλησαν ήταν η διαρροή της απόφασης του ΣτΕ περί συνταγματικών προβλημάτων μόνον για τους στρατιωτικούς του ν.4093/2012, η δίκη πρότυπο για τον ίδιο σκοπό στο Ελεγκτικό Συνέδριο με συμμετοχή όλων των ειδικών μισθολογίων και ο νέος τρόπος φορολόγησης των μερισμάτων.
 
Μετά την ενημέρωση, υπήρξε έντονος προβληματισμός για την απίστευτα μεγάλη παραπληροφόρηση που έχει γραφεί τελευταίως από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αλλά και ακουστεί μέσω των τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι, μέσω των εμπεριστατωμένων παραδειγμάτων που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας Απόστολος Παπαπαρίσης ότι οι πολυδιαφημιζόμενες «αυξήσεις» (ή καλύτερα επιστροφή μέρους των «κλεμμένων») ξεκινούν από 25 και φθάνουν στα 150 ευρώ στο μισθολογικό βαθμό του Γενικού Επιθεωρητού Στρατού.
Είδαν με ποιο μαγικό τρόπο η τυχόν μικτή «αύξηση» ποσού 318 ευρώ, μπορεί, μετά από αλλεπάλληλες μειώσεις, εισφορές, εφορία κλπ, να «εξαϋλωθεί» και να φθάσει καθαρό (στην τσέπη) στο απίστευτο ποσό των 28,27(!) ευρώ, μηνιαίως. Κι όλα αυτά αν επαληθευθεί το καλύτερο σενάριο της διαρροής του ΣτΕ.

Παρόλα αυτά ο κ. Παπαπαρίσης, υποστήριξε ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη και ότι αποτελεί πρωτίστως μια ηθική δικαίωση των δίκαιων αγώνων τους, που είχαν τόσο ανάγκη οι απόστρατοι, προκειμένου ν’ αρχίσουν να βλέπουν με διαφορετικό μάτι την αυριανή ημέρα.

Τόνισε δε, ότι πρέπει να κλείσουμε τ’ αυτιά στις σειρήνες ορισμένων δικηγορικών γραφείων για…
άμεσες ενέργειες, να περιμένουμε με ψυχραιμία την απόφαση του ΣτΕ αλλά πιθανόν και αυτήν του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να τις μελετήσουμε, να τις αξιολογήσουμε και κατόπιν να προβούμε σε τυχόν απαιτούμενες ενέργειες.

 Ακολουθεί ένα από τα παραδείγματα
 imgd002
ΠΗΓΗ: veteranos.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis