Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 17/12/2020

Μια ιερόδουλη από τη Νέα Ζηλανδία κέρδισε εξαψήφια αποζημίωση σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για τη μήνυση που είχε καταθέσει για σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από επιχειρηματία.

Η αποζημίωση έρχεται για «τη συναισθηματική βλάβη και την απώλεια μεροκάματων», σε μια ιστορική απόφαση που «υπενθυμίζει ότι οι ιερόδουλες έχουν το δικαίωμα να μη δέχονται σεξουαλική παρενόχληση», όπως σχολίασε η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας.

Ο Michael Timmins, διευθυντής της οργάνωσης Human Rights Proceedings, χαιρέτισε την απόφαση λέγοντας πως όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως τι δουλειά κάνουν, πρέπει να δουλεύουν σε ένα περιβάλλον που να καταδικάζει τη σεξουαλική κακοποίηση.

Τόσο η ταυτότητα της ιερόδουλης όσο και των ανθρώπων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση δεν έχουν δημοσιευτεί, σε μια προσπάθεια να προστατευτούν.

«Ενθαρρύνουμε όλους τους επιχειρηματίες και τους υπαλλήλους να κατανοήσουν και να σεβαστούν αυτά τα δικαιώματα», δήλωσε ο Timmins, η οργάνωση του οποίου είχε αναλάβει την υπόθεση της ιερόδουλης.

Η υπόθεση έφτασε ως το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Ζηλανδίας, το οποίο έχει αποφανθεί από το 2014 ότι οι ιερόδουλες προστατεύονται από τη σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με τη χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας.

«Το πλαίσιο είναι τα πάντα. Ακόμα και στη γλώσσα του οίκου ανοχής, μια σεξουαλική διάσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ακατάλληλο τρόπο», ήταν το σκεπτικό του δικαστηρίου, όπως αναγράφεται στην απόφασή του.

Σύμφωνα με το BBC, η απόφαση χαιρετίστηκε ως ορόσημο για τη σεξεργασία στη Νέα Ζηλανδία. Η οποία αποποινικοποίησε την πορνεία το 2003 και δημιούργησε ένα πλαίσιο λειτουργίας που να περιφρουρεί τα δικαιώματα και την ευημερία όσων υπηρετούν το επάγγελμα.

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis