Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:05 | 27/10/2019

Για «επιτυχημένη επιχείρηση», έπειτα από συνεργασία με τις ΗΠΑ σε επίπεδο πληροφοριών, έκανε λόγο ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), αναφορικά με τις πληροφορίες που θέλουν νεκρό τον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, έπειτα από αμερικανική επιχείρηση στη Συρία.

«Μια ιστορική, επιτυχημένη επιχείρηση, αποτέλεσμα της συνεργασίας σε επίπεδο πληροφοριών με τις ΗΠΑ», έγραψε στο Twitter ο Μάζλουμ Άμπντι στο Twitter, χωρίς να επιβεβαιώσει τον θάνατο του αλ Μπανγκντάντι.

Παράλληλα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι Αμερικανοί κομάντος έπεσαν από ελικόπτερα στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας για να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον τζιχαντιστών.

[custom:google-ads]

«Η επιχείρηση είχε στόχο υψηλόβαθμα στελέχη του ΙΚ», εξήγησε το Παρατηρητήριο, κάνοντας λόγο για επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων κοντά στο χωριό Μπαρίσα στην επαρχία Ιντλίμπ.

Λίγο νωρίτερα η μη κυβερνητική οργάνωση είχε επισημάνει ότι οκτώ ελικόπτερα στοχοθέτησαν μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ένα σπίτι και ένα όχημα στα περίχωρα του χωριού Μπαρίσα, μια περιοχή όπου βρίσκονταν «ομάδες που πρόσκεινταν στο ΙΚ».

«Τα πυρά είχαν στόχο ένα σπίτι και ένα όχημα στα περίχωρα του χωριού Μπαρίσα, όπου βρίσκονταν ομάδες που πρόσκεινταν στο ΙΚ», επεσήμανε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ούτε να διαψεύσουμε την παρουσία του Μπαγκντάντι»στην περιοχή αυτή, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Άμπντελ Ράχμαν, την επιχείρηση διεξήγαγαν «πιθανόν» ελικόπτερα του διεθνούς συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών, τον οποίο έχουν δημιουργήσει οι ΗΠΑ για να αντιμετωπίσουν το ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ.

Το Παρατηρητήριο διευκρίνισε εξάλλου ότι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επιδρομής αυτής που διήρκησε δύο ώρες, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και τουλάχιστον ένα παιδί.

Το σπίτι που πιστεύεται ότι ήταν ο βασικός στόχος δέχθηκε πυρά από αέρος προτού μέλη των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού κατέβουν από ελικόπτερα και εμπλακούν σε μάχες στο έδαφος, εξήγησε η ίδια πηγή.

Μερίδιο από την επιχείρηση προσπαθεί να πάρει η Τουρκία, με το Υπουργείο Άμυνας να αναφέρει ότι πριν την επιχείρηση στο Ιντλίπ προηγήθηκε ανταλλαγή πληροφοριών και συντονισμός με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

 

Prior to the US Operation in Idlib Province of Syria last night, information exchange and coordination between the military authorities of both countries took place.

 

www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis