Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:56 | 10/01/2015

 

Είναι αν μη τι άλλο ήταν παράξενο που η ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έστρεφε επιδέξια καθημερινά και μεθοδικά, τα βέλη και τα βλέμματα των συναδέλφων μας στον Πρόεδρο της ΠΟΕΣ, κατηγορώντας τον για κομματικοποίηση. Η κατηγορία ήταν προσωπική και συκοφαντική, και εμφάνιζε δήθεν τις ενέργειες του ως προσπάθειες να καπηλευτεί τον τίτλο του ως πρόεδρου της ομοσπονδίας, μέσω μιας υποψηφιότητας του στις προσέχεις Βουλευτικές εκλογές.

Όλοι μας είδαμε του τρόπους με τους οποίους η ΕΣΠΕΚΜ τον διέσυρε καθημερινά -με δημοσιεύματα αλλά και με όποιο άλλο τρόπο μπορούσε-, δημοσιεύοντας πληροφορίες που συνέλεγε η ίδια και εκ των υστέρων καλούσε τον πρόεδρο της ΠΟΕΣ να τις διαψεύσει. Όλοι είδαμε την άθλια εικόνα για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό και τις ενώσεις των ΕΕ στελεχών που δημιουργούσαν όλα αυτά τα δημοσιεύματα. 

Μια εικόνα φαγωμάρας, καχυποψίας και αλληλοσπαραγμού. 

Να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια της η ΕΣΠΕΚΜ είχαν εμπλακεί και άλλες ενώσεις οποίες δημιούργησαν συντονιστικό κατά της ΠΟΕΣ και μάλιστα στην 1η ανακοίνωση τους έκαναν λόγο για προσπάθειες κομματικοποίησης. 

Με ευθύνη όλων αυτών το συγκεκριμένο θέμα της υποθετικής υποψηφιότητας του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας μας ήταν καθημερινό θέμα συζήτησης στους στρατιωτικούς. Είναι προφανές ότι αυτό έπληξε καίρια τις προσπάθειες μας και δημιούργησε αποστροφή και ερωτηματικά. Πολλά στελέχη έβλεπαν κάθε δράση της ΠΟΕΣ μέσα από κομματικά γυαλιά. Κάθε ενέργεια μας υπονομεύτηκε έχοντας αποκτήσει κομματική χροιά και ο ίδιος ο Πρόεδρος ως θεσμός και ως προσωπικότητα δέχτηκε πλήγμα. 

Και τελικά, αν κοιτάξουμε πίσω από αυτή την αθλιότητα που ξετυλίχτηκε από αυτοκλήτους θεματοφύλακες και από «χρήσιμους ηλίθιους», όλους αυτούς τους μήνες -ως δήθεν προσπάθεια προστασίας της ψήφου των εν ενέργεια στρατιωτικών-, θα δούμε ότι ευνοηθήκαν εκατοντάδες υποψήφιοι σε κόμματα. Για την ακρίβεια θα δούμε σκληρούς κομματικούς -ως επί των πλείστων αποστράτους- τόσο ψηλά στις Κομματικές ιεραρχίες που σήμερα είναι υποψήφιοι βουλευτές στα κόμματα τους. 

Διόλου τυχαίο ότι αρκετοί εξ αυτών σιγοντάρισαν ανοικτά την ΕΣΠΕΚΜ στον εμφύλιο πόλεμο της κατά του Τσουκαρακη. Πιθανόν αυτοί να είναι που διοχέτευαν τις «πληροφορίες» για την υποτιθέμενη υποψηφιότητα του, ξέροντας ότι θα φτάσουν στους χρήσιμους ηλιθίους 
Όπως και να έχει, όλες οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν σε βάρος της Ομοσπονδίας των εν ενεργεία, έφταναν στην ΕΣΠΕΚΜ και από εκεί μέσω ανακοινώσεων αποκτούσαν «θεσμική» βαρύτητα ως καταγγελίες συγκεκριμένης ένωσης. Οι πλατες, οι υποδομές, το site και ο τίτλος της ΕΣΠΕΚΜ και άλλων ενώσεων, χρησιμοποιήθηκαν 
για να μας διασύρουν συνολικά ως ομοσπονδία. 

Μια ματιά στα ψηφοδέλτια των κόμματων τοπικά, θα φανερώσει ποιοι είναι οι ένοχοι. Μια ματιά στα όσα έγιναν είναι αρκετή για να δείξει το πως – έσπειραν διχόνοια ποδηγετώντας πρόεδρους και Διοικητικά Συμβούλια-, και πως κατάφεραν και έστρεψαν κάποιες από τις ενώσεις μας σε βάρος της ομοσπονδίας και του πρόεδρου. 

 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis