Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:02 | 08/08/2017

Αυτό ανακαλύφθηκε πρόσφατα, γι’ αυτό και τρέχουν για να διορθωθεί. Οι επηρεαζόμενοι είναι ανάστατοι, αφού θα δουν τον μισθό τους να μειώνεται, ενώ με βάση γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, δεν θα επιστρέψουν όσα πήραν επιπλέον για περίπου μια δεκαετία, αφού δεν είναι δικό τους το λάθος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φ», πρόσφατα διαπιστώθηκε από το Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης της Αστυνομίας ότι κάποιοι ειδικοί αστυφύλακες που γράφτηκαν ως κανονικοί αστυνομικοί, πληρώνονται στη βάση λανθασμένης κλίμακας.

Αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν κανονισμοί βάσει των οποίων να μπορούσαν να εγγραφούν. Συγκεκριμένα, ενώ έπρεπε να εγγραφούν στην κλίμακα Α3, κρίθηκε πως με τα χρόνια υπηρεσίας που είχαν έπρεπε να εγγραφούν στην κλίμακα Α5. Από το λάθος αυτό της τότε διοίκησης, επηρεάζονται 15 άτομα.

Μετά τη διαπίστωση της λανθασμένης μισθοδοσίας των αστυνομικών αυτών, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, αποτάθηκε γραπτώς στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και ζήτησε οδηγίες. Ο Γενικός Εισαγγελέα γνωμάτευσε ότι θα πρέπει το λάθος να διορθωθεί και οι επηρεαζόμενοι να επιστρέψουν στη σωστή κλίμακα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που πήραν τόσα χρόνια, αφού δεν πρόκειται για δικό τους λάθος.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Αρχηγός της Αστυνομίας απέστειλε σε όλους τους επηρεαζόμενους επιστολή, με την οποία τους εξηγούσε τι έγινε και τους διευκρίνιζε πως δεν θα τους αποκοπεί κανένα ποσό από αυτό που τους καταβλήθηκε ως τώρα λόγω λανθασμένων υπολογισμών. Οι επηρεαζόμενοι απάντησαν ότι δεν ήταν γνώστες του ζητήματος και θεωρούν άδικο να μειωθεί ο μισθός τους, αφού στη βάση αυτού ρύθμισαν τη ζωή τους και έχουν προβεί σε διάφορες διευθετήσεις για δάνεια κ.α.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Φ", τώρα ετοιμάζονται κανονισμοί που να ρυθμίζουν την περίπτωση τους, οι οποίοι  θα τεθούν υπόψη του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση, ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα. Το ζήτημα που προκύπτει είναι πως κάποιοι έχουν συμπληρώσει τα χρόνια υπηρεσίας και θα έπρεπε να μεταβούν στην επόμενη κλίμακα Α7, οπότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να παραμείνουν στην υφιστάμενη κλίμακα.  

www.sigmalive.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis