Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:18 | 02/08/2016
Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές θα προκηρυχθούν οι 250 θέσεις σε Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε υποψηφίους να υποβάλουν έγκαιρα την αίτησή τους.

Η Βουλή είχε ξεπαγώσει τις θέσεις μετά από αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης και τώρα αναμένεται το Τμήμα Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών να αποστείλει στο Υπουργείο τη σχετική ειδοποίηση της αποδέσμευσης των θέσεων. Συγκριμένα θα αποδεσμευτούν 210 θέσεις για την Αστυνομία και άλλα 40 θέσεις για την Πυροσβεστική.
 
Η προκήρυξη των θέσεων αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο και θα δοθεί εύλογος χρόνος στους υποψηφίους για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Ωστόσο είναι άγνωστο αν η νέα διαδικασία για προσλήψεις θα γίνει με τους υφιστάμενους κανονισμούς ή θα προλάβει να γίνει με τους νέους.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιθυμεί όπως η νέα διαδικασία γίνει με τους νέους κανονισμούς ώστε να μειωθούν και οι κίνδυνοι για ρουσφέτι. Οι νέοι κανονισμοί καταργούν την προφορική εξέταση και εισάγουν νέα στοιχεία για την πρόσληψη των νέων αστυνομικών.

 
Σημειώνεται ότι λόγω μνημονίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έγιναν προσλήψεις με αποτέλεσμα οι κενές θέσεις στην Αστυνομία να φτάσουν τις 650.

Στο μεταξύ, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι αξιολογήσεις των υποψηφίων για προαγωγή στον βαθμό του Αστυνόμου Β' στην Αστυνομία. Η διαδικασία αφορά όσους ακυρώθηκαν οι προαγωγές από το Ανώτατο Δικαστήριο και τώρα έγινε επαναξιολόγησή τους. Μόλις η Επιτροπή ετοιμάσει τις εισηγήσεις της, θα τις δώσει στον Αρχηγό Αστυνομίας και αυτός με τη σειρά του στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Γράφει: Μιχάλης Χατζηβασίλης

 

www.philenews.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis