Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 17/05/2016

H «απάτη της Σαντορίνης» φτάνει στις… Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Στη λίστα των 400 Ελλήνων των Panama Papers περιέχεται το όνομα ενός εκ των πρωταγωνιστών της καταγγελλόμενης απάτης με την υφαρπαγή πολυτελούς ξενοδοχείου στην Καλντέρα, αξίας περίπου 8 εκατ. ευρώ, την οποία ερεύνησαν η ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια οι δικαστικές αρχές. Πρόκειται για την υπόθεση που είχε αποκαλύψει «Το Βήμα» στις 16 Οκτωβρίου 2015 για την οποία διεξήγαγε έρευνα η Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

 
Ο εμπλεκόμενος στο «σκάνδαλο της Καλντέρας» φέρεται να έχει δημιουργήσει το Φεβρουάριο του 2011 μέσω κυπριακού δικηγορικού γραφείου υπεράκτια εταιρεία στον συγκεκριμένο «φορολογικό παράδεισο» της Καραϊβικής. Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν αν αυτή η offshore έχει ρόλο και στην εξαΰλωση συναλλαγών για το πολυτελές ξενοδοχείο στη Σαντορίνη, όπου είχαν διαμείνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και η γνωστή ποπ τραγουδίστρια Lady Gaga.
 
Έναυσμά της φέρεται ότι είναι ο θάνατος ενός ιατρού καρδιολόγου τον Δεκέμβριο του 2013 σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Ο αποθανών φερόταν ως ιδιοκτήτης του προαναφερόμενου ξενοδοχείου, σε έκταση περίπου οκτώ στρεμμάτων, με επιφάνεια κτιρίων 1.000 τετραγωνικών μέτρων και πισίνες έκτασης 115 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο δώρισε στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.
 
Όμως ξαφνικά εμφανίστηκαν ως διαχειριστές του ξενοδοχείου ένας χρηματιστής -έχει κατηγορηθεί για υπόθεση χειραγώγησης μετοχών και είναι αυτός που εμφανίζεται τώρα με την υπεράκτια εταιρεία μέσω του δικηγορικού γραφείου στον Παναμά Mossack Fonseca-, ένας μάνατζερ καλλιτεχνών, «μοντέλων» και χορευτριών αθλητικών σωματείων, οι οποίοι φέρονται να απέκτησαν σχέσεις με πρώην συνεργάτες του αποβιώσαντος ιατρού.
 
Είναι ακόμη χαρακτηριστικό ότι ένας εκ των εμπλεκόμενων στην προσπάθεια υφαρπαγής του ξενοδοχείου είχε εξετασθεί ως σχετιζόμενος σε υπόθεση μεγάλης εξαπάτησης γαλλικών πιστωτικών ιδρυμάτων μέσω παράνομης μεταφοράς ποσών από τα συστήματα e-banking.
 
Οι ξαφνικοί «διαχειριστές» του ξενοδοχείου στη Σαντορίνη εμφάνισαν μία συμφωνία μίσθωσής του αντί μόλις 33.000 ευρώ ετησίως, την οποία εμφανίζονταν να είχαν υπογράψει στις 18 Νοεμβρίου 2013 με τον ιατρό δωρητή του ίδιου ακινήτου στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Μάλιστα φαίνεται να υπήρχε βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Ιλίου.
 
Από την περαιτέρω έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. όμως προέκυψαν στοιχεία πλαστογραφίας αυτής της υπόθεσης και έχουν ασκηθεί διώξεις εναντίον του χρηματιστή και άλλων προσώπων.
 
 
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
 
tovima.gr
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis