Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 14/05/2018

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας υπόθεση διαδικτυακής απάτης και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 56χρονης ημεδαπής για απάτη μέσω διαδικτύου και παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος, όπου μεταξύ άλλων πωλούνται προπληρωμένες κάρτες, σύμφωνα με την οποία άγνωστο άτομο τον κάλεσε και προφασιζόμενο τον τεχνικό διευθυντή εταιρείας προπληρωμένων καρτών τον έπεισε να εκτυπώσει και να του αποστείλει τις προπληρωμένες κάρτες, με το πρόσχημα της βλάβης του μηχανήματος έκδοσης των καρτών.

Από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι δράστιδα της απάτης ήταν η 56χρονη ημεδαπή, η οποία, όπως προέκυψε, εξαργύρωνε τις προπληρωμένες κάρτες σε παράνομες ιστοσελίδες διαδικτυακού στοιχηματισμού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιε Εισαγγελικές Αρχές, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή της και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να μην πείθονται από αγνώστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως τεχνικοί εταιρειών προπληρωμένων καρτών για επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχουν προηγουμένως καλέσει.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis