Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:53 | 09/07/2015

Να μοιραστεί τις ιστορίες φρίκης από την πρώτη γραμμή μάχης στο μέτωπο κατά των τζιχαντιστών αποφάσισε η 46χρονη Tiger Sun.

Θυμάται ένα μικρό κορίτσι να τραυματίζεται από νάρκη και να πεθαίνει επειδή οι Κούρδοι δεν είχαν καμία ιατρική κατάρτιση. 


Το πρώην μοντέλο πολέμησε τους μαχητές του ISIS για τέσσερις μήνες με το Kurdish YPJ (People's Protection Units) μέχρι που τα πόδια της δεν την κράτησαν άλλο λόγω υποσιτισμού και επέστρεψε στην πατρίδα της στον Καναδά.
 


Οι γυναίκες πολεμούν στο πλευρό των ανδρών και δεν λείπουν όπως αποκάλυψε οι σεξουαλικές σχέσεις παρά το γεγονός πως παραμένουν μυστικές.
 


"Είδα πράγματα που δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Μια φορά πάτησα ένα δάχτυλο απανθρακωμένο και λυγισμένο, αλλά δεν φαινόταν πουθενά το σώμα από το οποίο προήλθε". 

Η 46χρονη μητέρα ενός παιδιού άφησε το Βανκούβερ του Καναδά για το πεδίο της μάχης στη Μέση Ανατολή.

 


Χωρίς εκπαίδευση, βρέθηκε κατευθείαν στο μέτωπο. "Είδα βία; Είδα τζιχαντιστές να σκοτώνουν αθώους ανθρώπους; Ναι, ήμουν στη μάχη. Τους είδα να προσπαθούν να μας σκοτώσουν. Βλέπουμε τζιχαντιστές, σκοτώνουμε τζιχαντιστές. Είναι πραγματικά απλό. 

Για να είμαι ειλικρινής, τα πτώματα δεν με στοιχειώνουν. Στεναχωριέμαι για τους φίλους που έχασα και με θυμώνει η αδικία. Έκλαψα λίγο όταν είδα φίλους μου να πεθαίνουν, αλλά πρέπει να αποδεχθείς ότι αυτό συμβαίνει στον πόλεμο. 

 


Είναι απίστευτα άδικο, αλλά είναι η πραγματικότητα σε αυτές τις συνθήκες. Ακόμα κλαίω όταν το σκέφτομαι. Γιαζίντι, Άραβες, Κούρδοι. Ο καθένας έχει χάσει κάποιον όπως φαίνεται. Πολλοί εντάχθηκαν στο YPG ή YPJ για εκδίκηση ή επειδή δεν έχουν πλέον οικογένεια. Κρύβουν όμως το πένθος τους. Σπάνια έβλεπα κάποιον να κλαίει. 

Ήταν μάρτυρας του θανάτου και της καταστροφής σε καθημερινή βάση ενώ αγωνιζόταν εναντίον των τζιχαντιστών. Αν και δεν σκότωσε ποτέ κανέναν, πολεμούσε στο πλευρό μιας γυναίκας που είχε σκοτώσει 28 τζιχαντιστές.

 


"Είχα πάρει τα κιάλια μου και έτσι έβρισκα τον στόχο που θα πέθαινε. Μετά πήγαινα να δω τα πτώματα αλλά δεν με ενοχλούσε. Μια φορά έφαγα μεσημεριανό δίπλα σε ένα σωρό από μυαλά. Δεν ήταν τίποτα σπουδαίο. 

Είδα όμως να εναλλάσσονται τα συναισθήματα αυτών που είχαν σκοτώσει. Αρχικά χαρά, μετά ενοχή. Συνειδητοποίησα πως αν σκότωνα κάποιον μπορεί να βασανιζόμουν και να κατέστρεφα το υπόλοιπο της ζωής μου". 

 


Έχοντας επιστρέψει σπίτι της όπου και αναρρώνει, δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Συρία.
 


 Dailymail

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis