Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:03 | 31/05/2015

H αιτία από την οποία το ολοκαίνουργιο μεταγωγικό Α400 που προοριζόταν για την Τουρκία συνετρίβη στη Ισπανία κατά τη διάρκεια δοκιμών,προβληματίζει.

Το αεροσκάφος έπεσε στις 9 Μαίου και από τις μέχρι στιγμής έρευνες προκύπτει ότι το αεροσκάφος έπεσε από “λανθασμένη
εγκατάσταση του λογισμικού ελέγχου του κινητήρα”!

Σε μια συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η Airbus ο Διευθύνων Σύμβουλος Στρατηγικής της Airbus Μαρουάν Λαχούντ υποστήριξε ότι η κακή εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε κατά την τελική συναρμολόγηση του αεροσκάφους, η οποία οδήγησε σε βλάβη του κινητήρα και την επακόλουθη συντριβή.
Ο Λαχούντ είπε ότι τα δεδομένα που προέρχονται από τον καταγραφέα στοιχείων πτήσης επιβεβαίωσαν τις απόψεις που έλεγαν ότι “δεν υπάρχουν διαρθρωτικά ελαττώματα [με το αεροσκάφος], αλλά έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα ποιότητας στην τελική συναρμολόγηση" .

Η είδηση ​​προέκυψε δύο ημέρες μετά τα όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus Tom Enders. Ο οποίος επέκρινε τους Ισπανούς για την απόκτυψη των δεδομένων καταγραφής πτήσης.

Τέσσερα μέλη του ιπτάμενου προσωπικού της Airbus έχασαν τη ζωή τους όταν το A400M που προορίζονταν για την τουρκική αεροπορία, συνετρίβη κατά τη διάρκεια της πρώτης πτήσης του από το αεροδρόμιο San Pablo της Σεβίλλης. Το αεροσκάφος υπέστη τεχνικά προβλήματα λίγο μετά την απογείωσή του και έπεσε βόρεια του αεροδρομίου.

http://www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis