Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:29 | 07/11/2017

Η επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δεν είναι η πρώτη που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια, καθώς τα κεντρικά του κόμματος έχουν μπει άλλες τέσσερις φορές στο «στόχαστρο» ομάδων. 

Την ίδια ώρα, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ -και οι αστυνομικοί έξω από αυτά- έχουν γίνει πολλάκις στόχος επιθέσεων με μολότοφ. 

[custom:google-ads]

Οι μεγάλες επιθέσεις κατά γραφείων του ΠΑΣΟΚ 

10 Ιανουαρίου 2017: Η πιο πρόσφατη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε στις αρχές του χρόνου. Τότε, ένοπλος άνοιξε πυρ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 24χρονος ειδικός φρουρός, πατέρας τριών παιδιών. Λίγες ημέρες αργότερα, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ομάδα «Επαναστατική Αυτοάμυνα».  

25 Μαΐου 2014: Ενοπλος πυροβόλησε δύο φορές εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ με πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα, κάπου ανάμεσα στις 5:30 και τις 7:00 το πρωί -διάστημα μέσα στο οποίο αλλάζει η βάρδια της φρουράς. Η πρώτη βολίδα έσπασε τη τζαμαρία του δεύτερου ορόφου ενώ η δεύτερη «σφηνώνεται» στην πάνω δεξιά πλευρά ψευδοροφής στον τρίτο όροφο. Την ευθύνη ανέλαβε μερικές ημέρες αργότερα η τότε πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». 

31 Μαρτίου 1999: Η οργάνωση «17 Νοέμβρη» πραγματοποίησε επίθεση με ρουκέτα, που εκτοξεύτηκε περί τις 23:42 το βράδυ από τον μαντρότοιχο της οδού Μαυρομιχάλη. Η ρουκέτα χτύπησε στον πρώτο όροφο και εξοστρακίστηκε χωρίς να σφηνωθεί σε κάποιο αντικείμενο και να εκραγεί. Μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, ο Βασίλης Ξηρός ομολόγησε πίσω από την επίθεση κρυβόταν ο ίδιος, μαζί με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Σάββα Ξηρό. 

2 Νοεμβρίου 1991: Η «17 Νοέμβρη» χτυπά με ρουκέτα το λεωφορείο των ΜΑΤ, που ήταν παρκαρισμένο έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε περίπου 50 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, σκοτώθηκε ο αστυφύλακας Γιάννης Βάρης. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκαν και άλλοι επτά αστυνομικοί. 

Κατά την προανάκρισή τους από την ΕΛ.ΑΣ. οι Χριστόδουλος Ξηρός και Βασίλης Τζωρτζάτος ομολογούν τη συμμετοχή τους στο περιστατικό

Πηγή: iefimerida.gr
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis