Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:24 | 25/09/2020

Σε πρόσωπο «κλειδί» για τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής για την εξακρίβωση διασύνδεσης των συλληφθέντων από την επιχείρηση σε Κουκάκι και Πετράλωνα, με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, εξελίσσεται ο 42χρονος άνδρας που είχε ενοικιάσει το διαμέρισμα - γιάφκα στην οδό Ζίνη.

Η «παγίδα» στον φερόμενο συνεργό του Παλαιοκώστα

Ο 42χρονος Π.Κ αποτελεί παλιό γνώριμο των αρχών, αλλά και «συνδετικό κρίκο του Επαναστατικού Αγώνα με την Ο.Λ.Α» σύμφωνα με πηγές από την Κατεχάκη. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε κατηγορηθεί μαζί με τον διαβόητο καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά το 2008.

Μάλιστα εμφανίστηκε στην ιδιοκτήτρια του υπογείου στο Κουκάκι, ως εκδότης βιβλίων από την Θεσσαλονίκη που «ήθελε να το χρησιμοποιήσει ως χώρο αποθήκευσης βιβλίων». Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης ο 42χρονος εμφανίστηκε στο σημείο μετά από τηλεφώνημα της ιδιοκτήτριας του υπογείου που τον ενημέρωσε «πως υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τα υδραυλικά», όταν ο Π.Κ πήγε στο σημείο, μεταφέροντας μάλιστα μια τσάντα με χλωρίνη και καθαριστικά και κρατώντας μια σφουγγαρίστρα, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν. Το πρόβλημα με τα υδραυλικά ήταν μια επίφαση στον Π.Κ προκειμένου να πέσει στην «φάκα» της αντιτρομοκρατικής.  Ο 42χρονος εκτιμάται πως βρίσκεται πίσω από την αυτοβιογραφία του Βασίλη Παλαιοκώστα, «Μια φυσιολογική ζωή».  Ακολούθησαν έρευνες στην οδό Αγνάντων στα Πετράλωνα όπου συνελήφθησαν ο 38χρονος και η 36χρονη. Στο σπίτι βρέθηκαν και δυο πιστόλια. Σημειώνεται ότι αντίστοιχες έρευνες έγιναν στο σπίτι του 42χρονου στη Νέα Ιωνία αλλά και σε ένα καφέ-βιβλιοπωλείο στην Κυψέλη, το οποίο φαίνεται να συνδιαχειριζόταν με άτομο που στο παρελθόν είχε εμπλοκή σε θανατηφόρα ένοπλη ληστεία σε νησί των Κυκλάδων, κατηγορία για την οποία αθωώθηκε.

Ο δεύτερος άνδρας, ηλικίας 38 ετών είχε συλληφθεί ξανά στις 17 Σεπτεμβρίου του 2010 για ληστεία σε τράπεζα στα Ψαχνά Ευβοίας, αλλά αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Μαζί του σε σπίτι στα Πετράλωνα συνελήφθη και μια 36χρονη, γνωστή στους χώρους των αντιεξουσιαστών.

Στελέχη της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στην τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, που αποτελεί την συνέχεια του Επαναστατικού Αγώνα...

Αυτό που επιχειρούν είναι να ταυτοποιήσουν τους συλληφθέντες με στοιχεία που έχουν προκύψει από ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Toυ Μιχάλη Τεζάρη

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis