Από το 2015 μάζευαν υπογραφές για τον δρόμο - καρμανιόλα που σκοτώθηκαν τα παιδιά

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΜΕΤ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΥΨΗΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Από το 2015 μάζευαν υπογραφές για τον δρόμο - καρμανιόλα που σκοτώθηκαν τα παιδιά

Mάζευαν υπογραφές από το 2015 οι κάτοικοι της περιοχής για να βελτιωθεί ο δρόμος και να ληφθούν μέτρα. Πίστευαν αργά ή γρήγορα πως θα συμβεί το κακό και θα χάσουν την ζωή τους άνθρωποι. Για αυτό το λόγο οι κάτοικοι είχαν μαζέψει υπογραφές όπως διαβάζουμε στο seleo, ώστε να τις δείξουν στις αρχές και να ληφθούν ευθύνες, σε περίπτωση που συμβεί θανατηφόρο τροχαίο...

Κόσμος αφήνει λουλούδια,  κεριά και μηνύματα στο σημείο του δυστυχήματος - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Κόσμος αφήνει λουλούδια, κεριά και μηνύματα στο σημείο του δυστυχήματος - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται πάνω από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, σε μια περιοχή που ξεκίνησε να αναπτύσσεται και να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, αλλά η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών εμπόδισε την ανάπτυξη της και την ανέγερση επιπλέον κτισμάτων.

Σύμφωνα με κατοίκους που είχαν μιλήσει στο Seleo, οι οδηγοί που ανεβαίνουν την προέκταση της Μακρυγιάννη, συνεχίζουν στην οδό Αναγεννήσεως με μεγάλες ταχύτητες, καθώς από το πλάτος του δρόμου νομίζουν ότι βρίσκονται σε κάποιο περιφερειακό δρόμο, αφού δεν υπάρχουν σχετικές πινακίδες με όρια ταχυτήτων.

"Το βράδυ υπάρχουν πολλοί οδηγοί που τρέχουν επικίνδυνα και κάνουν επιδεικτικές κινήσεις. Όμως δεν υπάρχει και οριζόντια διαγράμμιση που να διαχωρίζει τις λωρίδες κυκλοφορίας και πολλές φορές γίνονται επικίνδυνα προσπεράσματα από τα διερχόμενα οχήματα, με πολλά ατυχήματα. Επίσης δεν υπάρχει επαρκής ορατότητα απο τη μία πλευρά του δρόμου, διότι η κλίση είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχουν πινακίδες για να προειδοποιούν για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε οι οδηγοί να μειώνουν την ταχύτητα τους και να είναι προσεκτικοί. Αλλά και η έλλειψη πεζοδρομίου και φωτισμού, σε όλο το μήκος της οδού είναι μεγάλη" έγραφε το ρεπορτάζ του Seleo.

Οι κάτοικοι μας είχαν ενημερώσει πως τα βράδια, βλέπουν πολύ συχνά οδηγούς να βάζουν κόντρες στον δρόμο και να τρέχουν με υψηλές ταχύτητες. Ενώ λόγω της έλλειψης φωτισμού, δήλωναν πως φοβούνται να διασχίσουν τον δρόμο. Πάνω στην οδό Αναγεννήσεως βρίσκονται η ακαδημία και τα γήπεδα ποδοσφαίρου του Ντίνου Κούη, αυτό έχει ως αποτέλεσμα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες μέχρι και αργά το βράδυ η οδός να είναι γεμάτη απο μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και το πλάτος της οδού Αναγεννήσεως δυσκολεύει την διάσχιση του δρόμου για τα παιδιά.

Στο Seleo.gr είχε μιλήσει ο κάτοικος της περιοχής, Γιώργος Γεωργίου, που είχε ζητήσει ο ίδιος από το Ινστιτούτο Μεταφορών να μελετήσουν την οδό και να σχεδιάσουν μια προτεινόμενη λύση, καθώς ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου είχε δηλώσει πως αδυνατεί να καλύψει οικονομικά την μελέτη.

Η προτεινόμενη λύση δεν απαιτούσε υψηλή χρηματοδότηση, καθώς το ΙΜΕΤ είχε προτείνει κατά κύριο λόγο απλά πράγματα. Κάποια από αυτά είναι οι αλλαγές στην υψομετρική διαμόρφωση της οδού, να τοποθετηθούν μαξιλαράκια στο δρόμο, να υπάρχουν υπερυψωμένες διαβάσεις, αλλαγές στη διατομή της οδού, μείωση του πλάτους της οδού και υπερυψωμένες νησίδες και κόμβοι κυκλικού σχήματος. Φυσικά και η τοποθέτηση πινακίδων υπόδειξης ταχύτητας οχημάτων.

Για το ρεπορτάζ, το seleo είχε πικοινωνήσει με τον αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Ελευθέριου Κορδελιού - Ευόσμου, Αμβρόσιο Δανιηλίδη και είχε δηλώσει για το θέμα πως για λόγους οικονομικούς δεν έγιναν όσα έγραφε η μελέτη του ΙΜΕΤ.

Ο κύριος Δανιηλίδης, είχε ενημερώσει πως είχε τοποθετήσει μόνος του κάποιες πινακίδες μπροστά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ντίνου Κούη, ενώ είπε ότι το πρόβλημα της οδού Αναγεννήσεως θα το εντάξουν στο οικονομικό πρόγραμμα για το 2016. Σήμερα όμως έχουμε 2017 και ένα τραγικό τροχαίο έγινε χθες το βράδυ στην οδό..

Πηγή: seleo