Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:17 | 04/05/2015
Για απομάκρυνση των λελογισμένων λύσεων στο θέμα των φυλακών έκανε λόγο ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνης Αραβαντινός μιλώντας στο Mega στον απόηχο της χθεσινής αιματηρής σύγκρουσης κρατουμένων.

Όπως είπε λείπει από τη χώρα μια «πειθαρχική φυλακή» ενώ πρόσθεσε ότι οι κρατούμενοι «αποκολλούν βιαίως εξαρτήματα από τα παράθυρα, από τα κρεβάτια και έτσι φτιάχνουν μαχαίρια».

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν τρόποι ελέγχου του φαινομένου απάντησε καταφατικά σημειώνοντας ωστόσο ότι "οι «Δεν μπορεί κύριοι χωρίς φυλακές να φτιάξουμε σύστημα. Δεν γίνεται όλοι με όλους. Πόσες φορές θα το πούμε;», είπε χαρακτηριστικά.

Για το νομοσχέδιο κατάργησης φυλακών Τύπου Γ' ανέφερε πως «έχουν σταθεί στις συνθήκες κράτησης, ναι, στηρίξαμε και το νομοσχέδιο περί αποσυμφόρησης» αλλά πρόσθεσε ότι «σε ορισμένα πράγματα έχουμε φθάσει στα όρια της αμνηστίας, δεν είναι νομοσχέδια αποσυμφόρησης».

Τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας φυλακών «γιατί έτσι θα είναι λιγότεροι οι κρατούμενοι, θα μπορούμε να τους ελέγξουμε εμείς, θα μπορέσουμε να διαχωρίσουμε τον όγκο των 12.500 κρατουμένων σε κατηγορίες» ενώ εξέφρασε την απορία για το πως είναι δυνατό «ένα σύστημα κράτησης να στηρίζεται σε δυο τύπους καταστημάτων; Α και Β τύπου».

Συμπλήρωσε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι να βγάλει κρατούμενους έξω, προβαίνοντας στην εκτίμηση ότι θα αποφυλακιστούν 3.000-3.500 κρατούμενοι.
 
ΠΗΓΗ: newsbeast.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis