Αρχαιοκάπηλος επιχείρησε να πουλήσει αμφορέα – Το είχε κρύψει σε σκάφος

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΕΝΑΣ ΑΛΙΕΡΓΑΤΗΣ
Αρχαιοκάπηλος επιχείρησε να πουλήσει αμφορέα – Το είχε κρύψει σε σκάφος

Στο αλιευτικό του σκάφος είχε κρύψει έναν αρχαίο αμφορέα ένας αρχαιοκάπηλος που εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις λιμενικές αρχές του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες όταν στα γραφεία του λιμενικού σώματος έφτασαν πληροφορίες για την παράνομη δράση του 42χρονου αλλοδαπού αλιεργάτη.

Όπως διαπιστώθηκε ο 42χρονος επιχείρησε να πουλήσει έναν αρχαίο αμφορέα που χρονολογείται μεταξύ του 7ου και 8ου αιώνα μ.Χ.

Οι άνδρες του λιμενικού προχώρησαν χθες το απόγευμα σε έλεγχο στο σκάφος «Κανέλλος ΙΙ» που ήταν προσδεδεμένο στην προβλήτα 6 του λιμανιού όπου βρήκαν κρυμμένο τον αρχαίο αμφορέα.

amforeas

Πρόκειται για έναν αμφορέα με σπασμένο λαιμό και τη μία χειρολαβή του. Το ύψος του είναι 46 εκατοστά με μέγιστη διάμετρο περίπου 33 εκατοστά και μέγιστη περιφέρεια περίπου 109 εκατοστά. Η χειρολαβή του αρχαίου αμφορέα έχει μήκος 14 εκατοστά και πλάτος 7,5 εκατοστά. Τέλος, το τμήμα του αμφορέα έχει μήκος περίπου 6 εκατοστά και πλάτος περίπου 5 εκατοστά.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα αρχαιολογικά ευρήματα και πρόκειται να παραδοθούν προς φύλαξη στην Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων/ Γραφείο Κρήτης.

cretapost.gr