Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 08/04/2021

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, πραγματοποίησε επισκέψεις σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής στη Λέσβο.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το στρατηγείο του σχηματισμού και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα επιχειρησιακά θέματα και τις δραστηριότητες των μονάδων του. Ακολούθως, μετέβη στο 2ο ειδικό τμήμα εθνοφυλακής, τα επιτηρητικά φυλάκια «Μήθυμνας» και «Προβοσκίδας», καθώς και την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» που ναυλοχεί στον λιμένα της Μυτιλήνης.

Μιλώντας στο στρατιωτικό προσωπικό, ο κ. Φλώρος εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε καθημερινή βάση και έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση. Υπογράμμισε την απόλυτα επιτυχή αντιμετώπιση των προκλητικών υβριδικών και μη απειλών του πρόσφατου παρελθόντος στην περιοχή, ενώ εξήρε τον επαγγελματισμό, την αποφασιστικότητα, τη διακλαδικότητα, τη ευελιξία, την κοινή δράση και τη συνεργασία μεταξύ των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των τοπικών φορέων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο και τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Βορείου Αιγαίου υποστράτηγο Ελευθέριο Ντουρουντού. Συζήτησε θέματα που απασχολούν την περιοχή, με έμφαση στην άριστη σχέση και τη συνεργασία του συνόλου των τοπικών φορέων με την 98 Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στον λιμένα Μυτιλήνης, επισκέφθηκε τα περιπολικά ανοικτής θαλάσσης 050 «Αρκοί» και 060 «Φούρνοι» και το περιπολικό σκάφος 115 του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Επίσης, συναντήθηκε με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ερεσού και Πλωμαρίου Ιάκωβο, όπου συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ συνόδευαν ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης και ο διοικητή της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής υποστράτηγος Δημήτριος Τσιπίδης.

          

Φωτο: ΓΕΕΘΑ

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis