Αρχηγός: "Είναι μία μεγάλη ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία"

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Αρχηγός: "Είναι μία μεγάλη ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία"

Ως «ένα πραγματικά εξαιρετικό δείγμα γραφής για την Ελληνική Αστυνομία και την ελληνική κοινωνία» χαρακτήρισε το αίσιο τέλος της υπόθεσης ομηρείας του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Είναι μία μεγάλη ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία. Η υπόθεση της Κρήτης δείχνει ότι η ΕΛΑΣ μπορεί με αποτελεσματικότητα, σύνεση, ωριμότητα να συλλέγει πληροφορίες, να τις διαχειρίζεται, να τις αναλύει και να σχεδιάζει επιχειρησιακά σοβαρές υποθέσεις με άριστο αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Τσουβάλας, αναφερόμενος στο αίσιο τέλος της ομηρείας έξι μηνών του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ συνεχάρη όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη συντονισμένη επιχείρηση, επισημαίνοντας ότι «ήταν μία διαδικασία που κράτησε έξι μήνες και δύο ημέρες, από τις 30 Μαρτίου, και σήμερα όλοι οι αστυνομικοί νιώθουν υπερήφανοι.

Η αστυνομία υπάρχει για την κοινωνία και το σημερινό είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής, για την ελληνική κοινωνία και την Ελληνική Αστυνομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θερμικές κάμερες χρησιμοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. για να "σκανάρει" το κρησφύγετο των απαγωγέων του Μ. Λεμπιδάκη

Ο κ. Τσουβάλας τόνισε ότι θα ακολουθηθεί «ανθρώπινη διαδικασία», η οποία θα διαρκέσει λίγο χρόνο για τον κ. Λεμπιδάκη και περιέγραψε τις πρώτες αντιδράσεις του επιχειρηματία και της οικογένειας του, μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης.

«Τον είδαμε το πρωί, στις 8:00, ευχαρίστησε τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που πραγματοποίησε την επιχείρηση.

Η οικογένεια του ενημερώθηκε αμέσως, είναι όλοι συγκινημένοι, χαρούμενοι» σημείωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ..

Τη συνέντευξη πήρε η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

ΑΠΕ-ΜΠΕ