Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:48 | 10/04/2018

Κλιμακώνει η Τουρκία όπου μετά το επεισόδιο στη Ρω, τις δηλώσεις του Ντεβλέτ Μπαχτελί και τις νέες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά του εθνικού εναέριου χώρου ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ αφού πραγματοποίησε επιθεωρήσεις στο ναύσταθμο του Γκιολτζούκ και σε στρατόπεδα της περιοχής της Καλλίπολης αναφέρθηκε στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Ο Ακάρ, όπως μετέδωσε ο Σκάι δήλωσε πως «η Τουρκία επιθυμεί να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και κάνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση». 

«Πάντως δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Γι᾽ αυτό το λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως νέες σκληρές δηλώσεις έκανε την Τρίτη ο επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ. 

«Ξέχασαν τις ημέρες που τους καταδίωκαν και τους έριξαν στη θάλασσα. Αν το θέλουν, το να επαναλάβουμε την ιστορία για εμάς είναι παιχνιδάκι. Αυτή τη φορά δεν θα γλιτώσουν με το να φύγουν στην Αθήνα. Φαίνεται ότι ο έλληνας υπουργός Άμυνας έχει επηρεαστεί από τη μυθολογία» ανέφερε ο κ. Μπαχτσελί και πρόσθεσε: «Ζηλεύει τον Δία, μιμείται τον Απόλλωνα και προσπαθεί να γίνει Ποσειδώνας. Αν κοιμάται ας ξυπνήσει, αν έχει κρίση υστερίας να μπει σε κλινική. Οι πρόγονοί τους πλήρωσαν το τίμημα για την εχθρότητα που είχαν εναντίον των Τούρκων. Έλαβαν την απάντηση στο πεδίο των μαχών. Σε μια χώρα που δεν είναι μεγαλύτερη από την πόλη του Ικονίου, οι ανεύθυνοι πολιτικοί τους τρίζουν τα δόντια. Αυτό είναι μια άδικη προσπάθεια. Εμείς όταν χρειαστεί ξέρουμε να ξεριζώσουμε και να σπάσουμε εκείνα τα δόντια».

Όπως ανέφερε ο ίδιος η συγκεκριμένη εμπρηστική τοποθέτηση έγινε με αφορμή -όπως υποστήριξε- τις δηλώσεις του κ. Καμμένου ότι θα στείλει 7.000 στρατιώτες στο Αιγαίο.

φωτό Reuters

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis