Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 30/11/2016

«Πατέρα, σώσε με, με σκοτώνει! Την κοπέλα δεν την ξέρω ούτε την έχω δει ποτέ στη ζωή μου»... 

Οι περιγραφές για το πώς ένας 35χρονος στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας «έσφαξε» προχθές το βράδυ τον 38χρονο αδελφό του σοκάρουν. Τα δύο αδέλφια, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων στο «Εθνος», ήταν πάντοτε αγαπημένα και ποτέ κανείς δεν τους είχε ακούσει να μαλώνουν. Οι δυο τους, μάλιστα, έμεναν μαζί στο ισόγειο του διώροφου πατρικού τους σπιτιού επί της οδού Γεωργίου Σαράφη 61, ενώ στον επάνω όροφο ζουν οι ηλικιωμένοι γονείς τους. Βάσει αστυνομικών πηγών, όλα έγιναν λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο 38χρονος, που εργαζόταν ως λογιστής, επέστρεψε από την εργασία του στο σπίτι.

Εκεί, πριν προλάβει να ανοίξει την πόρτα, ο αδελφός του του επιτέθηκε με μαχαίρι, καταφέροντάς του πολλαπλά χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα και στον θώρακα. Οι απεγνωσμένες εκκλήσεις του 38χρονου για βοήθεια σήκωσαν στο πόδι τη γειτονιά αλλά και τον 73χρονο πατέρα του, ο οποίος έτρεξε να σώσει τον μεγάλο του γιο από τη μανία του μικρότερου.

Παρά τις απεγνωσμένες κραυγές του θύματος αλλά και τις προσπάθειες του πατέρα του να τους χωρίσει, ο 35χρονος σταμάτησε να μαχαιρώνει τον αδελφό του μόνον όταν εκείνος σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος. Τότε έτρεξε προς το εσωτερικό του σπιτιού να κρυφτεί. Οταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο της οικογενειακής τραγωδίας, ο 38χρονος ήταν ήδη νεκρός, ενώ ο 35χρονος παραδόθηκε στις Αρχές χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Σε κατάσταση σοκ
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο δράστης από προχθές βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν με χειροπέδες στο περιπολικό, μάλιστα, φέρεται να ρωτούσε τι συνέβη και γιατί έχει μαζευτεί τόσος κόσμος έξω από το σπίτι του.

Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται οι γονείς αλλά και η αδελφή των δύο ανδρών, οι οποίοι κατέθεσαν όσα γνωρίζουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, που έχει αναλάβει την προανάκριση για τη στυγερή αδελφοκτονία. Τα κίνητρα του δράστη ακόμη δεν έχουν εξακριβωθεί, ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν τα δύο αδέλφια να λογομάχησαν για τα μάτια μιας γυναίκας. Αυτό προκύπτει, με βάση αστυνομικές πηγές, από την κατάθεση του πατέρα τους, ο οποίος μετέφερε στους αστυνομικούς τα τελευταία λόγια του μεγαλύτερου γιου του, όταν μπήκε στη μέση για να τον σώσει.

Σε κάθε περίπτωση οι λόγοι που οδήγησαν τον 35χρονο στη δολοφονία του ίδιου του αδελφού ερευνώνται. 

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Χθες το μεσημέρι ο δράστης οδηγήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στον εισαγγελέα, καλούμενος να δώσει εξηγήσεις για τη στυγερή δολοφονία. Η ψυχολογική του κατάσταση, ωστόσο, ήταν τέτοια που δεν μπόρεσε να αρθρώσει ούτε μία λέξη. Ετσι έλαβε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα.

 

Ευλαμπία Ρέβη 
Φωτογραφία Χάρης Γκίκας

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis