Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:57 | 11/08/2017

To παρακάτω κείμενο αναρτήθηκε εχθες στο fb από τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. κ. Φωτεινό Παγιαύλα

"Περιπολικά οχήματα ΕΛ.ΑΣ.

Ας πιάσω ένα μόνο από τα προβλήματα που μπορεί να έχει ένα πλήρωμα περιπολικού, τη ζέστη μέσα στο καλοκαίρι. Να αφήσουμε στην άκρη ότι πολλά οχήματα φυλλάσονται σε ανοικτό πάρκιγκ και βράζουν μέσα στο λιοπύρι.

Σε κάποια από αυτά δε λειτουργεί ο μηχανισμός του παράθυρου ή του οδηγού ή του συνοδηγού. Σε κάποια άλλα δε λειτουργεί το ερκοντίσιον. Είναι και αυτά που έχουν συνδυασμό των δύο άνωθεν καταστάσεων, πχ. δε πέφτει το παράθυρο του οδηγού και το όχημα δεν έχει ερκοντίσιον. Επί 8 ώρες το πλήρωμα, ειδικά αν φορά και αλεξίσφαιρο, βράζει. Δε βάζω τη κωμικοτραγική κατάσταση ένας πολίτης να ρωτάει κάτι και το πλήρωμα να είναι αναγκασμένο να ανοίγει τη πόρτα για να συνομίλησει, γιατί το παράθυρο δε πέφτει.

[custom:google-ads]

Πολλά από τα περιπολικά που διατίθενται κυρίως σε τροχαίες, αστυνομικά τμήματα και τμήματα ασφαλείας ήρθαν στην ΕΛ.ΑΣ. πριν από την Ολυμπιάδα του 2004. Δηλαδή είναι 13 ετών, όταν η νομοθεσία που καλούμαστε να εφαρμόσουμε απαιτεί από άλλα επαγγελματικά οχήματα, πχ τα ενοικιαζόμενα τουριστικά οχήματα μικρομεσαίου κυβισμού, να κυκλοφορούν ως τέτοια μέχρι 7 έτη.

Γνωρίζω ότι με τη κρίση τα κονδύλια για επισκευές έχουν μειωθεί στο ένα τέταρτο με ένα πέμπτο. Επίσης, γνωρίζω ότι η πολιτική ηγεσία κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την ανανέωση του στόλου. Τουλάχιστο να ξέρει, όπως να ξέρει και ο κόσμος, ότι η κατάσταση είναι απελπιστική. Γιατί εάν ο αστυνομικός κατά την εκτέλεση της διατετεγμένης υπηρεσίας του δεν είναι ο ίδιος ασφαλής και άνετος, τότε πως θα κάνει τους πολίτες να νοιώσουν το ίδιο."

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis