Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:40 | 21/01/2015

 

«Ήταν εξυπνάδα ή βλακεία του» να χρησιμοποιήσει μόνο ένα πρόσωπο, τη «Λίτσα» για να κινεί όλα τα νήματα των παράνομων δραστηριοτήτων του, αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Ήταν «λογίστρια», έφτιαχνε βόμβες, έπαιρνε τα τοκογλυφικά δάνεια, μοίραζε όπλα, εντολές και χρήματα, ήταν ο «ελεύθερος ‘θηλυκός’ Βλαστός», συμπληρώνουν οι ίδιοι αξιωματικοί. Όταν ο 45χρονος βαρυποινίτης θεώρησε ότι του πήρε τα 250.000 ευρώ, αυτό ήταν «πλήγμα» για το εγκληματικό του κύρος.

Η διαρροή στους ποινικούς κύκλους ότι συγγενής του κατάφερε να τον ρίξει, θα μείωνε το αρχηγικό του πρεστίζ. Έτσι εξηγούν, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., τη μανία του να εξοντώσει την συγγενή του, ότι τόσο για τα χρήματα, αλλά ως παραδειγματισμό για την επόμενη «Λίτσα» και αναγνώριση ότι δεν αφήνει ατιμώρητους όσους εναντιωθούν στη θέλησή του, ακόμη και συγγενείς του.

Αυτή τη στιγμή η «Λίτσα» και ο 19χρονος γιος της είναι χαρακτηρισμένοι προστατευόμενοι μάρτυρες, με μηνιαίο εισόδημα και έξοδα μετεγκατάστασης σε χώρα, πιθανόν της Βόρειας Ευρώπης με μία διακριτική επιτήρηση ασφαλείας. Το ποσό καθορίζεται ανάλογα με το προηγούμενο μηνιαίο εισόδημα, ωστόσο η ενασχόλησή της με την «ΒΛΑΣΤΟΣ Α.Ε», έχει αφήσει ανοικτό για λίγο το ύψος του ποσού, που θα λαμβάνει έως τη στιγμή που η ίδια βρει και θελήσει να εργαστεί, οπότε θα αποφασιστεί ή ανανέωση ή όχι των μισθωμάτων τα οποία θα λαμβάνει. Σημειώνεται ότι η διαδικασία αξιολόγησης των κριτηρίων χορήγησης ευεργετημάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου, είναι ετήσια.

Έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία επιλογής άλλων στοιχείων ταυτότητας, προκειμένου μέσω απόρρητων διαδικασιών να φτιαχτούν εξ υπαρχής τα νέα τους έγγραφα. Όταν οριστεί ο χρόνος της ακροαματικής διαδικασίας, πιθανόν σε περίπου 1,5 χρόνο, και εφόσον η ίδια διατηρήσει την ίδια στάση, θα καταθέσει με κωδικό από ειδικό χώρο της Ασφάλειας Αττικής, χωρίς εικόνα. Στην περίπτωση, που υπάρξει παρασκηνιακή «συμφωνία», και η βασική μάρτυρας δεν θελήσει να καταθέσει ή αλλάξει μέρος των τουλάχιστον 7 αρχικών απολογιών της, καθίσταται και εκείνη κατηγορούμενη, ενώ επανεξετάζονται οι διατάξεις του νόμου προστασία της.  

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis