Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:45 | 16/06/2016

Στην παραδοχή ότι «ορισμένοι» από τους 50 νεκρούς του κλαμπ Pulse πιθανόν να έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή από αστυνομικά πυρά, ακριβώς κατά την επιχείρηση διάσωσής τους, προχώρησε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο Τζον Μίνα. 

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί πυροδότησαν εκρηκτικά στον τοίχο που βρίσκονταν οι τουαλέτες του γκέι κλαμπ με στόχο να εισβάλουν. Όταν απέτυχαν να γκρεμίσουν τον τοίχο στην έκταση που ήθελαν, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αμερικανικής αστυνομίας (SWAT) χρησιμοποίησαν τεθωρακισμένο όχημα για να περάσουν μέσα στο κτίριο. 

Την ώρα που πολλοί πανικόβλητοι όμηροι βρήκαν την ευκαιρία να διαφύγουν από το άνοιγμα του τοίχου, το ίδιο έκανε και ο δράστης Ομάρ Ματίν – βάλλοντας κατά των αστυνομικών με το όπλο του. Το ίδιο όμως έπραξαν και οι αστυνομικοί, με αποτέλεσμα η αστυνομία του Ορλάντο να αναγνωρίζει το ενδεχόμενο να σκότωσε μερικούς από τους ανθρώπους που νόμιζαν ότι μόλις είχαν σωθεί...

«Αναγνωρίζω ότι (η πιθανότητα αυτή) είναι μέρος της έρευνάς μας» ξεκαθάρισε την Τετάρτη ο αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο μιλώντας στον τοπικό σταθμό WFAA. «Αλλά όταν οι αστυνομικοί μας των SWAT, οχτώ με εννιά, άνοιξαν πυρ έβλεπαν έναν τσιμεντένιο τοίχο, και βάλλονταν από σφαίρες» πρόσθεσε ο Μίνα. 

Δεχόμενος σφαίρες και από έναν εκτός υπηρεσίας αστυνομικό, ο οποίος ήταν και υπάλληλος ασφαλείας του κλαμπ, καθώς και τρεις άλλους που έσπευσαν προς βοήθειά του, ο Ματίν οπισθοχώρησε στην τουαλέτα του κέντρου διασκέδαση όπου συνέχισε να σκοτώνει ανυπεράσπιστους ανθρώπους ενώ κρατούσε άλλους ομήρους. Στην τουαλέτα, ο δράστης τηλεφώνησε το 911 (το αμερικανικό 100), όπου δήλωσε υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος. 

Παρά την ενδεχόμενη εμπλοκή αστυνομικών οργάνων σε περισσότερους θανάτους θαμώνων, ο Μίνα πιστεύει ότι η απόφαση για χρήση βίας ήταν η σωστή απόφαση προκειμένου να εξουδετερωθεί ο 29χρονος δράστης, τρεις ώρες αφότου άρχισε το μακελειό στο κλαμπ. 

«Με βάση δηλώσεις του υπόπτου, και με βάση τις πληροφορίες που λάβαμε από τον ύποπτο και από τους ομήρους και τους ανθρώπους μέσα στο κλαμπ, πιστεύουμε ότι επίκειντο περαιτέρω απώλειες ζωών. Πήρα την απόφαση να αρχίσει η επιχείρηση διάσωσης και να πυροδοτηθούν τα εκρηκτικά στον τοίχο» επισήμανε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο. 

«Ήμασταν σε θέση να σώσουμε δεκάδες δεκάδων ανθρώπους που πέρασαν από τον τοίχο», είπε ο Μίνα. «Ο ύποπτος βγήκε από το άνοιγμα με ένα πιστόλι και ένα πυροβόλο όπλο, αντηλλάγησαν πυρά με αστυνομικούς και τελικά σκοτώθηκε» πρόσθεσε. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, θα βρεθεί την Πέμπτη στο Ορλάντο για να συμπαρασταθεί στις οικογένειες των θυμάτων. 

www.skai.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis