Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 23/03/2018
Είθισται να λέγεται τα τελευταία χρόνια -και όχι άδικα- ότι η Δ/νση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, και δη τα Αστυνομικά Τμήματα αυτής, αποτελούν τη πιο πολύπαθη Δ/νση σ'αυτή την πόλη..
 
Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει με το κατήφορο πραγματικά να συνεχίζεται…Ακόμη και η πολυαναμενόμενη και πολλές φορές πολυδιαφημιζόμενη αναδιοργάνωση των  Υπηρεσιών είναι κοινώς παραδεκτό, πλέον, πως δεν έλυσε,στο βαθμό που θα περίμεναν κάποιοι, τα οξύτατα προβλήματα με το «μάρμαρο» να το πληρώνουν και πάλι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην προρρηθείσα Δ/νση.
 
Σε κτίρια που στις περισσότερες των περιπτώσεων κρίνονται επιεικώς ακατάλληλα, με χωροταξικό πρόβλημα όπου Αστυνομικοί, υλικά και πολίτες στοιβάζονται, καλείται καθημερινά το Αστυνομικό Προσωπικό να εκτελέσει υπηρεσία σ'αυτά, πράγμα το οποίο φαντάζει με κατόρθωμα…
 
Υλικοτεχνική υποδομή (στολές, μπουφάν, υποδήματα κλπ) ανύπαρκτη καθώς οι συνάδελφοι εδώ και πολλά χρόνια πληρώνουν γι' αυτήν από την τσέπη τους.. Γραφική ύλη με το σταγονόμετρο, με τις απαιτήσεις των υπηρεσιών να καλύπτονται χάρη στο φιλότιμο και τις «δημόσιες σχέσεις» των Αστυνομικών , οι οποίοι πολλές φορές υποχρεώνονται γι' αυτό.. χωρίς βέβαια να αποτελεί υποχρέωση τους αλλά αντίθετα της Υπηρεσίας!!!
 
Περιπολικά αυτοκίνητα λιγοστά που με τα βίας καλύπτουν τις ανάγκες των Υπηρεσιών, με τη πλειοψηφία εξ αυτών να αποτελεί - άνευ υπερβολής – κίνδυνο για τους συναδέλφους που επανδρώνουν τις εποχούμενες περιπολίες, καθώς αυτά είναι πλέον πεπαλαιωμένα με εκατοντάδες χιλιόμετρα «φορτωμένα» καθιστώντας την επαρκή συντήρηση τους αδύνατη .. Συντήρηση μάλιστα για την οποία οι συνάδελφοι πολλές φορές πληρώνουν «ρεφενέ» ή ακόμη χειρότερα παρακαλώντας ιδιώτες μηχανικούς κλπ λες και τα οχήματα ανήκουν στην επιχείρηση τους!!!

Επιπλέον, παρότι ο φόρτος εργασίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, στη πλειονότητα των Α.Τ. , λόγω έλλειψης προσωπικού, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας παραμένει στην "ηλεκτρική" καρέκλα μόνος, χωρίς βοηθό, σκοπό κρατητηρίων κλπ, και καλείται να περαιώσει με επιτυχία πλήθος υποθέσεων (γνήσια υπογραφής, παράπονα πολιτών, προσαγωγές,αυτόφωρα, ακούσιες νοσηλείες και πολλά άλλα) καθώς και να αναλάβει ευθύνες και να πάρει άμεσες αποφάσεις. Εύκολα  λοιπόν, αντιλαμβάνεται κανείς ότι για να γίνουν όλα αυτά δεν φτάνει ΕΝΑ και μόνο άτομο!!

 
Πλέον των ανωτέρω, η κατάρτιση εβδομαδιαίας υπηρεσίας αγνοείται σε πλείστες των Υπηρεσιών και όπου αυτή εκδίδεται συνήθως αναπροσαρμόζεται και ανακαλούνται ακόμη και ημερήσιες αναπαύσεις, καθώς προβάλλεται από την προϊσταμένη υπηρεσία το  συνήθες πρόσχημα των υπηρεσιακών αναγκών…
 
Παράλληλα, αρκετά Α.Τ. παραμένουν ακόμα και μετά την αναδιάρθρωση υποστελεχωμένα  με τις υπηρεσιακές ανάγκες συνεχώς να αυξάνονται με αποτέλεσμα οι ημερήσιες αναπαύσεις να μη χορηγούνται κανονικά, ο προγραμματισμός για τους συναδέλφους να μοιάζει με κακόγουστο αστείο και το φιλότιμο πλέον να μην αρκεί.. καθώς η ψυχική και σωματική καταπόνηση έχει πιάσει «κόκκινο» για ακόμη μία φορά!!!!
 
Όλα τα παραπάνω κακώς κείμενα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από την ηγεσία και να αναδειχθούν από το συνδικαλιστικό κίνημα της Πόλης μας ώστε επιτέλους να αρχίσει να αλλάζει κάτι -προς το καλύτερο- για τα Αστυνομικά Τμήματα και το προσωπικό τους και να πάψει επιτέλους η Δ/νση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης να αποτελεί τον "φτωχό" συγγενή της Γ.Α.Δ.Θ.
 
ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ευάγγελος
Υπηρετών Δ.Α.Θ./Α.Τ. Δέλτα
Μέλος Ε.Μ.Α.Σ. (Ενωτική Μαχητική Αστυνομική Συσπείρωση)
 
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis