Αστυνομικές επιχειρήσεις με συλλήψεις φυγόποινων σε όλη την Ελλάδα

ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ
Αστυνομικές επιχειρήσεις με συλλήψεις φυγόποινων σε όλη την Ελλάδα

Οι αστυνομικοί του τμήματος Βάρδας που έκαναν έλεγχο σε έναν 38χρονο Έλληνα στη Μαγούλα Ηλείας, διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας για παράβαση του νόμου περί επιταγών, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 μηνών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ. Έτσι, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα.

Στα Ιωάννινα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας 49χρονος από το Μπανγκλαντές, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, με ποινή φυλάκισης δέκα μηνών.

Στην Πάτρα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας μια 44χρονη Ελληνίδα μετά από έλεγχο που της έγινε, όταν διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης επτά μηνών.

Στα Ιωάννινα, συνελήφθη σ από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας 46χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για παραβίαση της υποχρέωσης διατροφής, με ποινή φυλάκισης επτά μηνών.

Στην Κάτω Αχαΐα, αστυνομικοί του τοπικού τμήματος συνέλαβαν μια 46χρονη Ελληνίδα όταν της έκαναν έλεγχο από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας για παράβαση του νόμου περί επιταγών, με ποινή κράτησης πέντε μηνών.

Στο Αίγιο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας ένας 27χρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

Αμυντικός εξοπλισμός kopelakis.gr

Απαράμιλλη ποιότητα και ποικιλία σε είδη ένδυσης, αξεσουάρ και επιχειρησιακό εξοπλισμό

Ένας 25χρονος από τη Βουλγαρία συνελήφθη για απόπειρα απάτης σε βάρος 65χρονης, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, ο συλληφθείς, μαζί με ακόμη δύο άτομα, εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, με σκοπό να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όπως έγινε γνωστό, το μεσημέρι της Πέμπτης μια άγνωστη γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με 65χρονη και προσποιούμενη την αστυνομικό, απαίτησε να της καταβάλει το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να διευθετήσει προσωπική υπόθεση συγγενικού της προσώπου.

Η 65χρονη κατήγγειλε το γεγονός στην ΕΛΑΣ και οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 25χρονος αλλοδαπός την ώρα που παραλάμβανε το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό από την 65χρονη.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση που διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Μοιρών, προέκυψε ότι ο 25χρονος, με ακόμα δύο άτομα, έναν άνδρα και μια γυναίκα, προσπάθησαν ανεπιτυχώς, την ίδια ημέρα νωρίτερα, να αποσπάσουν χρήματα από 56χρονη ημεδαπή.

Ακόμη, κατά το χρονικό διάστημα από την 05.04.2017 έως και την 07.04.2017 είχαν προβεί στην διάπραξη ακόμη μιας υπόθεσης απάτης σε βάρος 79χρονης, αποσπώντας χρηματικό ποσό 350 ευρώ, ενώ σε δυο ακόμα περιπτώσεις, προσπάθησαν να αποσπάσουν χρήματα, που υπερέβαιναν τις 70.000 ευρώ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, για να διακριβωθεί η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του δικογραφία, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
 

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr