Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:45 | 14/02/2020

Στην προσαγωγή συνολικά είκοσι ατόμων και συγκεκριμένα δώδεκα ανδρών και οκτώ γυναικών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο επιχείρησης η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου σε καταυλισμούς Ρομά σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

Εις βάρος πέντε ατόμων από τους προσαχθέντες σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Συνολικά, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου εξιχνίασαν δεκατέσσερις υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε οικίες στο Ηράκλειο, κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο 2019 έως και τον Δεκέμβριο 2019 και για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 47χρονου, ο οποίος είχε αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια και συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση προέκυψε, ότι τέσσερις από τους προσαχθέντες (τρεις γυναίκες και ένας ανήλικος) διέπραξαν ακόμα δύο κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες στις 8 και στις 10 Φεβρουαρίου 2020, αφαιρώντας χρήματα και προσωπικά αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 2.000 ευρώ, για τις οποίες σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την πρόληψη, αλλά και την καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Πηγή:  news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis