Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:26 | 15/02/2020

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 14 Φεβρουαρίου 2020 Διαδικτυακό Σεμινάριο του Εθνικού Τμήματος CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας με θέμα, «Εθνικό Διαδικτυακό Σεμινάριο για την CEPOL και το Ηλεκτρονικό της Δίκτυο [National Webinar for CEPOL and its e-Net (in Greek)]».

Η εκπαίδευση διοργανώθηκε από το Εθνικό Τμήμα CEPOL, με την υποστήριξη του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κατάρτιση στον τομέα της Επιβολής του Νόμου – CEPOL, με τη συμμετοχή αξιωματικών και προσωπικού του Εθνικού Τμήματος CEPOL, ως ομιλητών.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου από την Αστυνομική Ακαδημία και απευθύνθηκε σε υπαλλήλους των Αρχών επιβολής του νόμου (Αστυνομικούς, Λιμενικούς, Υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, Δικαστικούς, κλπ) για την πληροφόρηση τους αναφορικά με την CEPOL και τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες/εργαλεία τα οποία προσφέρει, καθώς και την προώθηση μιας ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής κουλτούρας των Αρχών επιβολής του νόμου.

Η διάρκεια του σεμιναρίου ήταν 90 λεπτά, πραγματοποιήθηκε με τη χρήση των εργαλείων εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης του Ηλεκτρονικού Δικτύου της CEPOL, ενώ την παρακολούθησαν (170) Έλληνες και Κύπριοι χρήστες.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινίσεις στα ερωτήματά των συμμετεχόντων, προωθώντας με αυτό τον τρόπο τη βέλτιστη συνεργασία και την ανταλλαγή χρήσιμων πρακτικών και γνώσεων μεταξύ συμμετεχόντων και εμπειρογνωμόνων.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ανάληψης και άλλων παρόμοιων πρωτοβουλιών, με τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

Η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την CEPOL και το Εθνικό Τμήμα της, θα συνεχίσει την υλοποίηση παρόμοιων δράσεων και το 2020, με την διοργάνωση ακόμα τριών (3) σχετικών πανευρωπαϊκών εκπαιδεύσεων, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα.

Η επόμενη δράση έχει προγραμματισθεί για την 21η Φεβρουαρίου 2020, με θέμα: «Εθνικό Διαδικτυακό Σεμινάριο για το Πρόγραμμα Ανταλλαγής της CEPOL 2020 [‘‘National Webinar for CEPOL Exchange Programme (in Greek)’’.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis