Αστυνομική επιχείρηση για χάρη ενός 7χρονου - ΦΩΤΟ

Αστυνομική επιχείρηση για χάρη ενός 7χρονου - ΦΩΤΟ

Η ώρα ήταν λίγο μετά τις 10:00 το πρωί όταν από τον ασύρματο της αστυνομίας διαβιβάστηκε σε αστυνομικούς περιπολικού που κινούνταν επί της οδού Λαγκαδά ότι υπάρχει κίνηση ύποπτου άντρα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Το περιπολικό αμέσως άνοιξε τις σειρήνες, τα υπόλοιπα οχήματα έκαναν στην άκρη για να περάσει και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να ψάχνουν για το δράστη. Στην επιχείρηση συμμετείχαν και αστυνομικοί της ομάδας Ζ, που ακολούθησαν το περιπολικό. Γρήγορα οι αστυνομικοί ερεύνησαν όλους τους χώρους του πρώην στρατοπέδου για να εντοπιστούν τα ίχνη του δράστη. Αυτός όμως που τον βρήκε και του πέρασε χειροπέδες ήταν ο νεότερος της ομάδας, ο οποίος μόλις λίγα λεπτά πριν είχε φορέσει για πρώτη φορά την στολή του αστυνομικού. Πρόκειται για τον επτάχρονο Χρήστο Ραφαήλ που προέβη στη σύλληψη του άντρα που έκλεψε νωρίτερα τσάντα από πολίτη. Ο νεαρός αστυνομικός, εφόσον έληξε το περιστατικό, παρασημοφορήθηκε με σήμα Υπηρεσίας, για τη γενναιότητα που επέδειξε στην επιχείρηση.

Η ευχή

xristos-makeawish3-F0LR4.jpg

 

«Θέλω να γίνω αστυνομικός και να πιάσω τους κακούς!». Αυτή ήταν η ευχή του επτάχρονου Χρήστου Ραφαήλ που εισάκουσαν οι υπεύθυνοι του γραφείου του Make A Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στη Θεσσαλονίκη και αμέσως προχώρησαν στη σχεδίαση της παραπάνω επιχείρησης σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Ο μικρός Χρήστος Ραφαήλ που πάσχει από μια απειλητική ασθένεια, έμαθε περίπου πριν δυο μήνες ότι μπορεί να ζήσει το όνειρό του, έστω και για μια ημέρα. «Το άκουσε, όταν ήμασταν στο νοσοκομείο, από άλλα παιδιά. Από εκείνη τη στιγμή τού δημιουργήθηκε μία έντονη επιθυμία, την οποία  μεταφέραμε στο Make A Wish» αναφέρει στο makthes.gr η μητέρα του 7χρονου.

Έπειτα από αυτή την εμπειρία, το παιδί επέστρεψε στο σπίτι του, έχοντας ένα πλατύ χαμόγελο, δύναμη και ελπίδα για να γίνει καλά. «Όλα όσα έζησε πρόσφεραν χαρά σε αυτόν αλλά και στην οικογένειά του. Όπως μας είπαν οι γονείς του, περίμενε με αγωνία αυτήν την ημέρα και όπως αποδείχθηκε ο Χρήστος είναι σκληρό αντράκι, καθώς ο ίδιος έτρεξε και έβαλε χειροπέδες στο δράστη» δηλώνει η Βάγια Παναγιώτου, υπεύθυνη για προσέλκυση πόρων του Make A Wish στην Βόρεια Ελλάδα.

«Ήταν μια εμπειρία πολύ δυνατή για το παιδί. Πραγματικά τα σχεδίασαν όλα πολύ ωραία και το χαρήκαμε όλοι» λέει για την πραγματοποίηση της ευχής η μητέρα του Χρήστου Ραφαήλ. «Αυτός είναι ο στόχος μας, να δίνουμε δύναμη και χαρά σε παιδιά που το έχουν ανάγκη» σημειώνει από την πλευρά του Μake A Wish η κ. Παναγιώτου.

Η αγκαλιά των αστυνομικών

xristos-makeawish2.jpg

 

Η ευχή του μικρού αγοριού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουλίου και την «καταδίωξη» σχεδίασε η ΕΛΑΣ, ενώ ο δράστης ήταν αστυνομικός που υποδύθηκε για λίγα λεπτά τον κλέφτη. Πριν όμως την καταδίωξη και τη σύλληψη, ο εφτάχρονος ξεναγήθηκε και έμαθε τα «μυστικά» του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Στην πόρτα της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης το ανέμενε ο β' βοηθός του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Αβραάμ Αϊβαζίδης, ο οποίος τον καλωσόρισε και του χάρισε αναμνηστικό του Σώματος. Ο εφτάχρονος φόρεσε αστυνομική στολή και καπέλο, ενώ η χαρά του διπλασιάστηκε όταν φόρεσε κράνος και ανέβηκε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα της ομάδος Ζήτα . Στη συνέχεια, η ξενάγησή του συνεχίστηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, όπου ο Χρήστος Ραφαήλ μίλησε στον ασύρματο, δίνοντας τις πρώτες του εντολές σαν αστυνομικός. Η επίσκεψη στην Άμεση Δράση ολοκληρώθηκε με το τηλεφωνικό κέντρο, όταν ο μικρός ήρθε σε μια πρώτη επαφή με τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, καθώς λαμβάνουν τα τηλεφωνήματα των πολιτών και καλούνται να φιλτράρουν τις πληροφορίες, τις οποίες δέχονται και να δώσουν λύση στα προβλήματά τους.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή σαφώς όταν ο μικρός αστυνομικός συνέλαβε το δράστη και οι αστυνομικοί, οι γονείς του παιδιού και οι εθελοντές του Make-Α- Wish ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και γέμισαν χαμόγελα. Ο εφτάχρονος με έκδηλη χαρά στο πρόσωπό του, αποχαιρέτησε γεμάτος χαρά τους συναδέλφους του στη Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης, με την υπόσχεση ότι θα τους επισκεφτεί ξανά σύντομα.

Θεολόγος Ηλιού

makthes.gr