Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:39 | 25/09/2021

Στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων για την καταπολέμηση της λαθραίας διακίνησης προϊόντων και έπειτα από επιστάμενες έρευνες και αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη λαθρεμπορία υγρών καυσίμων από τη Βουλγαρία στη Χώρα μας.

Συγκεκριμένα οι δράστες εντοπίστηκαν από τους παραπάνω αστυνομικούς χθες το βράδυ στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) όπου κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο ρυμουλκούμενο βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες ανάμεσα σε εμπόρευμα (σιτηρά) τριάντα (30) πλαστικές δεξαμενές που περιείχαν συνολικά 30 τόνους βενζίνης, για την οποία δεν είχαν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Όπως προέκυψε οι δράστες εισήγαγαν από τη Βουλγαρία στη Χώρας μας την ποσότητα αδασμολόγητης βενζίνης χρησιμοποιώντας το παραπάνω φορτηγό αυτοκίνητο προκειμένου να την διοχετεύσουν στην εσωτερική αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί υπολογίζονται πάνω από 30.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν η ποσότητα λαθραίας βενζίνης, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis