Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:20 | 25/06/2021

Αστυνομική προστασία ζήτησε η Ιερά Σύνοδος, μετά την επίθεση με βιτριόλι κατά μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με το Open, πολλοί ιεράρχες ζητούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, που όπως φαίνεται θα ληφθούν. Συγκεκριμένα, ζητούν 24ωρη παρουσία της Αστυνομίας στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ θα λαμβάνονται και πρόσθετα μέτρα κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Ιερά Σύνοδος μετά την έκτακτη συνεδρίασή της εξέφρασε τον αποτροπιασμό της «για το πρωτοφανές περιστατικό επιθέσεως, πολλώ δε μάλλον επειδή εμπλέκεται πρώην κληρικός», εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος, κατά την άτυπη συνεδρίασή της με αφορμή το περιστάτικο επίθεσης του ιερέα με βιτριόλι κατά μητροπολιτών.

Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος εξέφρασε «τη συμπάθειά Της προς τους τραυματίες και δέεται υπέρ της ταχείας αποκαταστάσεως της υγείας τους».

Επίσης, «η Ιερά Σύνοδος και έκαστος εκ των μελών Της εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον τραυματισθέντα αστυνομικό φρουρό, ο οποίος έδρασε με προσωπικό κίνδυνο ζωής και συνέλαβε τον δράστη, προς τους διασώστες του ΕΚΑΒ, που κατέφθασαν αμέσως και προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων Ευαγγελισμός, Λαϊκό και ΚΑΤ, το οποίο, παρά την τεράστια και διαρκή καταπόνησή του κατά την παρούσα περίοδο της πανδημίας, συνέδραμε αποτελεσματικώς, υπερβάλλοντας τις δυνάμεις του καθώς και την Ελληνική Αστυνομία για την ταχύτατη επέμβασή της».

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis