Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:30 | 16/12/2014

 

Συντονισμένους ελέγχους πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, σε οίκους ανοχής της πόλης, προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα λειτουργίας τους και οι συνθήκες εργασίας των απασχολούμενων γυναικών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής δράσης, δύο από τους ελεγχθέντες οίκους ανοχής διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν παράνομα, καθώς είχαν παραβιάσει το μέτρο της σφράγισης, το οποίο τους είχε επιβληθεί.

Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις υπεύθυνοι και υπάλληλοι των επιχειρήσεων, σε βάρος των οποίων, αλλά και των ιδιοκτητών τους που αναζητούνται, σχηματίστηκαν δικογραφίες με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Διευκόλυνσης ακολασίας άλλων, της λειτουργία σφραγισθείσας επιχείρησης, της Απείθειας και της Προστασίας ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα:

  • Ελέγχθηκαν πέντε (5) οίκοι ανοχής,
  • Διαπιστώθηκε παράνομη λειτουργία δύο (2) εξ’ αυτών, συνεπεία παραβίασης σφράγισης,
  • Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα,
  • Βεβαιώθηκαν δύο (2) πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Ως προς το επίπεδο οργάνωσης, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση οίκου ανοχής, κατά την οποία 59χρονος ημεδαπός υπάλληλος της επιχείρησης, ο οποίος επιτηρούσε τον χώρο εξωτερικά του οικήματος, αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, ειδοποίησε τηλεφωνικά την 63χρονη υπεύθυνη. Εκείνη με τη σειρά της, υποβοηθούμενη από εκδιδόμενη αλλοδαπή γυναίκα, ασφάλισε την πόρτα του οίκου, ώστε να αποτρέψει την αστυνομική έρευνα, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικής Αρχής.

Επιπλέον, στο εσωτερικό της ίδιας επιχείρησης, διαπιστώθηκε εγκατάσταση και λειτουργία κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας και ήχου, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με κάμερες που κατέγραφαν κινήσεις σε εξωτερικό δημόσιο χώρο.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis