Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:59 | 23/11/2019

Τη δέσμευση ότι η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους 66 Δήμους της Αττικής αλλά και κατόπιν διαβούλευσης με τις φιλοζωικές οργανώσεις, θα συμβάλλει με δράσεις και μέτρα στην κινητοποίηση  της κοινωνίας υπέρ της Αξίας και της Αρχής της Προστασίας των Δεσποζόμενων και μη Ζώων συντροφιάς, διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Προστασία των Ζώων που διοργάνωσε η Περιφέρεια και η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Επίσημη προσκεκλημένη ήταν η Ελληνική Αστυνομία καθώς στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύθηκαν από τον κ. Πατούλη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Μ. Καραμαλάκη, πάνω από 50 αστυνομικοί υπάλληλοι απ΄όλη την χώρα οι οποίοι που επέδειξαν, με πράξεις και πρωτοβουλίες τους, ιδιαίτερη ευαισθησία προς τα ζώα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γ. Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κ. Τσουβαλάς, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μ. Καραμαλάκης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Ν. Μπομπολάκη, οι Αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός, Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β.Γιαννακόπουλος, ο Προιστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Η. Δόλγυρας, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ε. Κοσμίδη, εκπρόσωποι κομμάτων, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.
[custom:google-ads]

Γ. Πατούλης: "Λαμπρά παραδείγματα υποδειγματικής φιλοζωικής συνείδησης οι Αστυνομικοί"

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι απαιτείται όλη η κοινωνία να υψώσει τη φωνή της απέναντι στο δραματικό φαινόμενο της κακοποίησης των ζώων, όπως απαιτούν τα ελάχιστα όρια ανθρωπιάς και πολιτισμού και σε αυτό το πλαίσιο συνεχάρη «τα λαμπρά παραδείγματα υποδειγματικής φιλοζωικής συνείδησης που έχουν επιδείξει τα μέλη του σώματος της ελληνικής αστυνομίας, παρεμβαίνοντας έγκαιρα και εκτελώντας άρτια το λειτούργημα τους, εκπέμποντας ένα ουσιαστικό μήνυμα ανθρωπιάς», τα οποία βραβεύτηκαν στην εκδήλωση.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε ως προτεραιότητα  να απαλλαγεί η κοινωνία μας από τα δραματικά φαινόμενα κακοποίησης και εγκατάλειψης των ζώων και δεσμεύτηκε ότι η νέα διοίκηση της Περιφέρειας θα συμβάλλει με δράσεις και μέτρα στην εντατικοποίηση της Εκστρατείας Ενάντια στην Κακοποίηση των Ζώων,σε συνεργασία  με την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για την θέρμη που επιδεικνύει στο ζήτημα αυτό .

Χαιρετισμοί

Στον χαιρετισμό του ο Γ. Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κ. Τσουβαλάς τόνισε ότι η συμβολή της ΕΛΑΣ στην αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας στο ζήτημα της προστασίας των ζώων ήταν κομβική και καθοριστική και σημείωσε ότι η πολιτεία δεν δικαιούται να απέχει από  τη συνολική προσπάθεια πάταξης του φαινομένου κακοποίησης των ζώων.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Μ. Καραμαλάκης τόνισε πως όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να είναι σε συνεχή συνεργασία για την εξάλειψη του φαινομένου της κακοποίησης και πρόσθεσε πως η ΕΛΑΣ μέσα από την ενίσχυση των ελεγχτικών μηχανισμών αλλά και την ευιασθητοποίηση των στελεχών της, συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια.

Πηγή: athina24.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis