Αστυνομικοί δεν έλαβαν ημερήσια ανάπαυση για πάνω απο 15 ημέρες

Αστυνομικοί δεν έλαβαν ημερήσια ανάπαυση για πάνω απο 15 ημέρες
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Αστυνομικοί δεν έλαβαν ημερήσια ανάπαυση για πάνω απο 15 ημέρες

Σήμερα εκλεγμένα μέλη μας επισκέφθηκαν το Α.Τ. Ιωνίας Καλλιθέας, μετά τα όσα τους αναφέρθηκαν τηλεφωνικώς για τις υπηρεσίες που διατάχθηκαν να εκτελέσουν εν μέσω εορτών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν πολλοί συνάδελφοι της υπηρεσίας, οι οποίοι όπως μας ενημέρωσαν ότι έχουν φτάσει στα όρια τους με όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και με τις
υπηρεσίες τις οποίες καλούνται να εκτελέσουν.

Πολλοί συνάδελφοι έχουν να λάβουν ημερήσια ανάπαυση πάνω από 15 μέρες και προτίθεται να κάνουν αυτοδίκαιη χρήση ημερήσιας ανάπαυσης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ενώ οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις έχουν αυξηθεί αφού για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές απαιτήσεις, σε πολλούς συναδέλφους δεν χορηγείται εβδομαδιαία ημερήσια ανάπαυση, ενώ τον τελευταίο καιρό αναγκάζονται να εκτελέσουν διπλή νυχτερινή βάρδια.

Αυτήν την στιγμή το Α.Τ. Ιωνίας-Καλλιθέας με την υπάρχουσα δύναμη που διαθέτει, για να ανταπεξέλθει στις ανελαστικές υπηρεσίες δεν θα πρέπει να χορηγεί κάθε βδομάδα στο μισό σχεδόν προσωπικό Η.Α.

Ο Διοικητής είχε ενημερώσει εγγράφως την Διεύθυνση για την αδυναμία έκδοσης υπηρεσίας, αλλά μέχρι την παρέμβαση του Προέδρου της Ε.Α.Υ.Θ την 23 Δεκεμβρίου για όσα του μεταφέρθηκαν από το προσωπικό για διπλή νυχτερινή βάρδια 24-25 Δεκεμβρίου, ουδεμία απάντηση είχε λάβει, ενώ όπως μας ενημέρωσε απέστειλε εκ νέου έγγραφο ενίσχυσης της υπηρεσίας του κατά την περίοδο των εορταστικών αδειών.

Τέλος, όπως διαπιστώσαμε δεν εκδίδεται εβδομαδιαία υπηρεσία, με την αιτιολογία ότι συνεχώς αποστέλλονται μέτρα με αυξημένες απαιτήσεις και αλλάζει συνεχώς η υπηρεσία.

Ενημερώσαμε τον Διοικητή ότι οφείλει να εκδίδει εβδομαδιαία υπηρεσία σύμφωνα με τα ισχύοντα και δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει να την εκδίδει κανονικά.

Τις τελευταίες βδομάδες στις επισκέψεις που πραγματοποιήσαμε σε αστυνομικά τμήματα κυρίως του Δυτικού Τομέα, παρατηρήσαμε ότι σε όλα παρατηρούνται τα ίδια προβλήματα με έλλειψη σε προσωπικό σε υλικοτεχνική υποδομή,ενώ οι υπηρεσιακές απαιτήσεις ξεπερνούν τις δυνατότητες των Αστυνομικών Τμημάτων.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας και οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε αυτήν είναι οι πλέον αδικημένοι, αφού εδώ υπάρχουν τα περισσότερα οργανικά κενά αλλά ταυτόχρονα και οι περισσότερες υπηρεσιακές απαιτήσεις.

Γιαυτό θα πρέπει ο καθένας από την μεριά του να βοηθήσει ειλικρινά και όχι συντεχνιακά, ώστε να σταματήσει η Διεύθυνση Αστυνομίας να θεωρείται αιώνια η αδικημένη και ανεπιθύμητη Διεύθυνση χωρίς ποτέ και κανένας να την βοηθάει και οι συνάδελφοι να αισθάνονται ως εργαζόμενοι κατώτερου Θεού και να ψάχνουν να βρουν τρόπο να αλλάξουν υπηρεσία.

ΚΛΕΑΝΗΣ Βασίλειος Αν.Γενικός Γραμματέας Ε.Α.Υ.Θ

ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ Θεόδωρος Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ Κωνσταντίνος Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΙΑΔΗΣ Μίλτος Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

Α.Σ.Π.Α.Θεσσαλονίκης

aspapolice.gr