Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:28 | 21/04/2019
Οι αστυνομικοί της Δυτικής Αυστραλίας πέταξαν τα tasers και τις χειροπέδες τους για να αναλάβουν το απίθανο έργο της διδασκαλίας των παιδιών των μεταναστών προσπαθώντας να ξεπεράσουν τα πολιτισμικά εμπόδια.
 
Σε συνεργασία με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, δύο αστυνομικοί διοργάνωσαν μια εκδήλωση δημόσιας ανάγνωσης, προκαλώντας έκπληξη σε δεκάδες παιδιά που δεν είχαν δει ποτέ από κοντά αστυνομικό.
 
Ο ανώτερος υπάλληλος Sam Lim δήλωσε ότι πολλά από τα εμπλεκόμενα παιδιά ήρθαν από χώρες όπου οι άνθρωποι φοβούνται και δεν εμπιστεύονται τους ατσυνομικούς.

[custom:google-ads]

«Τα παιδιά θα μάθουν και θα καταλάβουν ότι υπάρχει μια όμορφη πλευρά της αστυνομίας», είπε.
 
Ο αστυνομικός που είναι κινέζικης καταγωγής μιλά άπταιστα εννέα γλώσσες και μπορεί να μιλήσει σε πολλά παιδιά στις μητρικές γλώσσες τους.
 
"Μου αρέσει πραγματικά να το κάνω και μπορώ να δω ότι τα παιδιά επίσης απολαμβάνουν το να ακούνε», είπε.
 
Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια συνεργασία με βάση ένα πρόγραμμα που προσφέρεται στην καναδική πόλη του Calgary που ονομάζεται "It's a Crime Not to Read".
 
"Πολλοί άνθρωποι από όλες αυτές τις χώρες, όταν μεταναστεύουν, φέρνουν μαζί πολλά αρνητικά συναισθήματα για την αστυνομία", δήλωσε ο Senior Constable Lim.
 
"Έχω πάει σε μερικές ασιατικές χώρες όπου η διαφθορά είναι τόσο συχνή, το ίδιο και η κατάχρηση εξουσίας."
 
Η διευθύντρια της κρατικής βιβλιοθήκης, Rebecca Ong, δήλωσε ότι θα ήθελε να δει περισσότερες βιβλιοθήκες σε όλη την κρατική ομάδα με τους τοπικούς αστυνομικούς στην εκτέλεση παρόμοιων προγραμμάτων.
 
"Η αστυνομία δεν συλλαμβάνει μόνο κακούς. Ο ρόλος της είναι πολύ μεγαλύτερος. Προσφέρει ασφάλεια, υποστήριξη, βοήθεια. Όλο αυτό το εγχείρημα προσπαθεί να αναδείξει ακριβώς αυτόν τον σημαντικότατο ρόλο της αστυνομίας."
Police officer sitting on green chair with children
 
Police officer sitting on green arm chair
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis