Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:10 | 13/12/2016

Για άλλη μια φορά ενημερωθήκαμε για ένα απαράδεκτο περιστατικό. Είναι η 3η φορά μέσα σε δυο μήνες που μας γίνεται καταγγελία από συναδέλφους για απρεπή και αντιδεολογική συμπεριφορά Θυρωρού του Υπουργείου Οικονομίας (Νίκης 5-7).

 Συγκεκριμένα ο εν λόγω "κύριος" απειλεί και εκδιώκει με προσβλητικό τρόπο οποιονδήποτε ένστολο συνάδελφο παρατηρήσει εντός του Υπουργείου, αδιαφορώντας για τον λόγο που βρίσκεται εντός του χώρου!

Συγκεκριμένα και στης τρεις παρόμοιες περιπτώσεις ο εν λόγω θυρωρός επιτέθηκε στους συναδέλφους μας φραστικά και με αυθάδεια. Αρνήθηκε να δηλώσει την ιδιότητά του καθώς και να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του παρόλο που τα ζήτησαν ένστολοι Αστυνομικοί. 

  Στην δεύτερη περίπτωση και ενώ ανώτερος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. (εμπλεκόμενος στο συμβάν) έκανε έγγραφη αναφορά προς την Γ.Α.Δ.Α. και προς το Υπουργείο Οικονομίας για γνωστοποίηση του συμβάντος,  διατάχθηκε ΠΔΕ εναντίον του Αξιωματικού ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στον  Θυρωρό (που ακόμα  τα στοιχεία του παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό) δεν έγινε καμία παρατήρηση.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής, εστράφη αναίτια εναντίον των Συναδέλφων μας  με απειλητικές διαθέσεις, υβριστικές και προσβλητικές εκφράσεις και το χειρότερο με απειλές που δεν συνάδουν με την ιδιότητά του, όπως καταμαρτυρά και η παρακάτω  αναφορά του συναδέλφου μας που αφορά μία από τις τρεις καταγγελίες που υποπέσει στην αντιληψή μας.

-"Την 04/0../2016 και ημέρα της εβδομάδος Πέμπτη και ενώ είχα διατεθεί σε περιπολία με ........ της ...................... Αστυνομίας Αθηνών σε ωράριο 14:00- 22:00 και από κοινού με τον Αστ/κα ................ Πέρι ώρα 16:55 και καθώς διερχόμασταν από τη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Νίκης, διαπιστώσαμε παράνομα σταθμευμένο όχημα (σε διπλή σειρά αρ.34 Κ.Ο.Κ.) έμπροσθεν του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (Οδός Νίκης αρ.:5-7), πριν την διασταύρωση Νίκης και Ερμού, και βεβαιώσαμε τροχονομική παράβαση. Ύστερα εισήλθαμε εντός του Υπουργείου για να ενημερώσουμε αρμοδίως το συνάδελφο που εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στο Υπουργείο. Κατά την είσοδο μας και χωρίς να έχει προηγηθεί το οτιδήποτε, άγνωστο άτομο το οποίο βρισκόταν έξωθεν της εισόδου, και χωρίς προηγουμένως να δηλώσει την ιδιότητά του και να ρωτήσει για ποιο λόγο πάμε να εισέλθουμε εντός του Υπουργείου, μου απευθύνθηκε με τα λόγια 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρνήθηκαν να πουλήσουν νερό σε διμοιρία των ΜΑΤ - Δείτε τι ποινή τους επιβλήθηκε


"Ε έξω, όχι αραλίκια εδώ μέσα", με αρκετά προσβλητικό ύφος. Εγώ με ήπιο τόνο και σε ήρεμο ύφος, αναρωτήθηκα αρχικά αν απευθύνεται σε εμένα. Μου απάντησε ''ναι έξω''. Εν συνεχεία, τον παρότρυνα να μου απευθύνετε με σεβασμό λόγο της ιδιότητας μου, και όπως οφείλει να φέρεται φυσικά και στον οποιονδήποτε. Στη συνέχεια και ενώ κινούνταν απειλητικά προς το μέρος μου, άρχισε να φωνάζει και να με επιτάσσει να φύγω με φράσεις όπως "βγες έξω ρε αστυφυλακάκο, εδώ δεν είναι τσιφλίκι κανενός".

 Άμεσα ζήτησα να μάθω τα στοιχεία του και με ποια ιδιότητα μου απευθύνετε, μιας και ούτε κάποια στολή φορούσε, ούτε είχε κάποιο διακριτικό επάνω του, ή κάποιο καρτελάκι που να αναφέρεται η ιδιότητά του. Εκείνος μου απάντησε "φύγε δεν σου δίνω τίποτα, ούτε έξω θα στα έδινα". Άμεσα κάλεσα στο Κέντρο Άμεσου Δράσης (17:15 ώρα) όπου ανέφερα την ιδιότητα μου και ότι βρίσκομαι εν ώρα υπηρεσίας, όπως και το περιστατικό το οποίο λάμβανε χώρα εκείνη τη στιγμή και ζήτησα ενισχύσεις. Περί ώρα 17:30 έφτασε στο σημείο σταθμός της Άμεσης Δράσης, όπου τους ενημέρωσα για το περιστατικό και στη συνέχεια ζήτησαν τα στοιχεία από το έτερο άτομο. Εκείνος απάντησε στους συναδέλφους της Άμεσης Δράσης "δεν σας δίνω τίποτα, είμαι υπηρεσία στο υπουργείο". 


Ο συνάδελφος με ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με κάποιον ανώτερο του. Ύστερα από λίγη ώρα και αφού του είχα δηλώσει ότι θα υποβάλω μήνυση, μου δήλωσε ότι κατόπιν εντολών δεν θα προσαγάγουν το άτομο, αλλά να μεταβώ στο οικείο Α.Τ. ( Α.Τ. Ακροπόλεως) ώστε να υποβάλω μήνυση και ύστερα να καλέσω εκ νέου το 100 (Κέντρο Άμεσου Δράσεως), και αποχώρησε από το σημείο. Εκείνη τη στιγμή ο συνάδελφος σκοπός του Υπουργείου με ενημέρωσε ότι το εν λόγο άτομο εργάζεται στην είσοδο του Υπουργείου ως θυρωρός και πως απ΄όσο γνωρίζει, αυτή είναι η μόνη ιδιότητά του. Απευθείας αποχωρίσαμε με τον συνάδελφό μου από το σημείο και μεταβήκαμε στο Α.Τ. Ακροπόλεως (πέρι ώρα 18:00). Ενημέρωσα τον ΑΞ/ΥΠ για το συμβάν που έλαβε χώρα στο Υπουργείο και ότι θέλω να υποβάλω μήνυση. Εκείνος με ενημέρωσε  ότι το εν λόγο άτομο σαν θυρωρός έχει δικαίωμα να απαγορεύει την είσοδο ακόμα και σε ένστολους αστυνομικούς, οπότε παρόλο που στοιχειοθετείται αδίκημα της απείθειας εις βάρος του, και παρ όλη την προσβλητική για την προσωπικότητά μου συμπεριφορά του, ίσως καλύπτεται εν μέρη λόγο της ιδιότητος του ως θυρωρός και λόγο του ότι έχει δικαίωμα απαγόρευσης εισόδου. Εγώ μην γνωρίζοντας τι ισχύει τελικά επ΄ακριβώς αποχώρησα από το Α.Τ., αφού όμως πρώτα ενημέρωσα τον ΑΞ/ΥΠ ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου. 

Δεν γνώριζα το εν λόγο άτομο και δεν μπορώ να δικαιολογήσω, ούτε να καταλάβω από που προήλθε αυτή η συμπεριφορά."-

Κύριοι  της φυσικής και πολιτικής μας ηγεσίας οι Έλληνες Αστυνομικοί των μισθών πείνας, που εκθέτουν τα στήθη τους στα Καλάσνικοφ του οργανωμένου εγκλήματος για 800-900 ευρώ, είναι οι από το Σύνταγμα εντεταλμένοι φύλακες της δημόσιας ασφάλειας, της κοινωνικής γαλήνης και των αστικών ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών. 

Πιστεύουμε ότι η αγενής και προσβλητική συμπεριφορά του θυρωρού προσβάλλει κατάφωρα την οικογένεια των Αστυνομικών, από την στιγμή που οποιοσδήποτε ΄΄αγνώστων στοιχείων Υπάλληλος΄΄ μπορεί  να προσβάλει, να μειώνει, να  υποτιμά την ανθρώπινη και ένστολη αξιοπρέπεια  και να μένει στο απυρόβλητο ενώ από τον αστυνομικό να  ζητούνται έγγραφες εξηγήσεις.

Τέλος θα θέλαμε να σας υποβάλλουμε ένα ερώτημα. Πώς περιμένετε  κάτω από αυτές τις συνθήκες να εκπληρώσουμε το δύσκολο και επικίνδυνο έργο μας, γενόμενοι καθημερινά δέκτες εξευτελιστικών και ταπεινωτικών φραστικών ( και όχι μόνο) επιθέσεων...;


Αλλάξτε την φιλοσοφία  "ότι όποιος φορά στολή πρέπει να ανέχεται οτιδήποτε".



                           Η Γραμματεία της Π.Α.Σ.Α

 

 

pasapolice.blogspot.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis