Αστυνομικοί εναντίον ... αστυνομικών - Στα δικαστήρια έφτασε η πρωτοφανής κόντρα ! | PoliceNET of Greece

Αστυνομικοί εναντίον ... αστυνομικών - Στα δικαστήρια έφτασε η πρωτοφανής κόντρα !

ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Αστυνομικοί εναντίον ... αστυνομικών - Στα δικαστήρια έφτασε η πρωτοφανής κόντρα !

Μέχρι τα δικαστήρια έφτασε η κόντρα στους κόλπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου με το συνδικαλιστικό όργανο να βρίσκεται υπό το καθεστώς μιας ... πρωτοφανούς ομηρίας και τον "πόλεμο" να ... μαίνεται μεταξύ της διχασμένης διοίκησης του. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου ωστόσο με απόφαση του απέρριψε την αίτηση των αστυνομικών.

Σήμερα περισσότερα από 100 μέλη της Ένωσης προσέφυγαν στη δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα και ζητώντας να οριστεί προσωρινή διοίκηση μέχρι να προχωρήσουν στις εκλογές. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου ωστόσο με απόφαση του απέρριψε την αίτηση των αστυνομικών.

Όπως έχει γράψει το Cretalive, το πολυμελές διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης έχει χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα» και ο πόλεμος μαίνεται ανεξέλεγκτος. Το αποκορύφωμα αυτής της σφοδρής διαμάχης ήταν η  επεισοδιακή συνεδρίαση του οργάνου οπότε και η πλειοψηφία των μελών (πέντε έναντι τεσσάρων) προχώρησε σε «ανακατάληψη» των θέσεων του προεδρείου με το αιτιολογικό ότι «δεν κάνουν καλά την δουλειά τους».

 Τους καθαίρεσαν δηλαδή από τα αξιώματα τους, τα οποία ανέλαβαν οι ίδιοι παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξαν παραιτήσεις αλλά ούτε και υπήρξε σύγκληση της γενικής συνέλευσης που είναι και η μόνη που έχει την δύναμη να αποφανθεί επί ενός τόσου σοβαρού θέματος. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η κίνηση τους αυτή είναι καθόλα νόμιμη παρά το γεγονός ότι η θέση του νομικού συμβούλου της ΠΟΑΣΗ αποφαίνεται ότι είναι μη νόμιμη. Από την πλευρά τους οι τέσσερις υποστηρίζουν ότι δεν παραιτήθηκαν αλλά καθαιρέθηκαν χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή μη νόμιμη.

cretalive.gr