Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 07/04/2019
Η αστυνομία στην κεντρική κινεζική πόλη Wuhan πραγματοποίησε μια σύντομη αλλά επίσημη τελετή για τους νεκρούς αστυνομικούς σκύλους τους την Παρασκευή, που αποτελούσε παραδοσιακή ημέρα προς τιμήν των νεκρών της Κίνας.
 
Οι κινεζικές οικογένειες επισκέπτονται συνήθως τους τάφους των προγόνων τους αυτή τη μέρα, που είναι γνωστή ως Φεστιβάλ Qingming, αλλά ο Wang Zibo και οι συνάδελφοί του από το αστυνομικό τμήμα της πόλης συγκεντρώθηκαν σε έναν κήπο όπου έχουν ταφεί πέντε αστυνομικοί σκύλοι, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε αποστολές πέρυσι.

[custom:google-ads]

«Συνάδελφέ μου, θα σε θυμάμαι πάντοτε», μουρμούρισε ο Wang, ενώ άγγιζε την ξύλινη επιτύμβια στήλη που φέρει το όνομα Wudi, που σημαίνει "ανίκητος" στα κινέζικα.
 
"Ήταν κάτι περισσότερο από ένα σκυλί, ήταν σύντροφος. Δεν μπορούσε να μιλήσει αλλά με καταλάβαινε βαθιά", δήλωσε ο Wang για τον Wudi, ο οποίος τον είχε βοηθήσει σε πολλές αποστολές.
 
Μαζί με τον Wudi, τέσσερα άλλα αστυνομικά σκυλιά θάφτηκαν σε ένα μικρό κήπο, που διατηρήθηκε ως νεκροταφείο για ήρωες-αστυνομικούς σκύλους, στο κέντρο εκπαίδευσης της πόλης για αστυνομικούς σκύλους.
 
Κατά την τελετή οι αστυνομικοί έβαλαν επίσης ένα κουτάβι μπροστά από έναν τάφο, προσωρινά, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να λάβει την ευλογία των νεκρών σκύλων και να αναπτυχθεί σε ένα αστυνομικό σκυλί ήρωας μια μέρα.
 
"Αφού θάψαμε έναν σκύλο μας πέρυσι, αποφασίσαμε να σκουπίζουμε τους τάφους κάθε χρόνο, κάτι που πιστεύουμε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να μηνμονεύουμε την αφοσίωσής τους στη δημόσια ασφάλεια", δήλωσε ο Zhang Xiao, αντιπρόεδρος του εκπαιδευτικού κέντρου.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis