Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 05/06/2019

Μια πολύ όμορφη και ουσιαστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εχθές στην Πλατεία Αριστοτέλους με σκοπό την επιμόρφωση, εκπάιδευση και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και για την ευαισθητοποίηση των οδηγών σχετικά με την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κυκλοφορία των Ατόμων με Αναπηρία.

[custom:google-ads]

Η  εκδήλωση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή του κ. Δημήτριου Αντωνίου, ο οποίος μαζί με άλλους πολίτες παρέταξε στο οδόστρωμα αναπηρικά αμαξίδια με σημείωμα που αναγραφόταν "Επιστρέφω σε 5΄", του Υπαστυνόμου Αντώνιου Τσαπατάκη, ο οποίος σε συνεργασία με με την ΦΙΛΠΑ διένειμε προστατευτικά κράνη σε οδηγούς δικύκλων, για την αφύπνισή τους σχετικά με την αναγκαιότητα της χρήσης τους, των μαθητών της ΣΤ' Τάξεως του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, οι οποίοι παρουσιάσαν εργασία τους, που αφορά σε ρομποτικό πρόγραμμα για την προστασία της διέλευσης ΑμεΑ από παράνομες σταθμεύσεις και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), που διέθεσε προσομοιωτή οδήγησης  και προσωμοιωτή σύγκρουσης.
 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης παρουσίασαν σε παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, γυαλιά  προσομοίωσης κόπωσης, μέθης  και χρήσης ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την κατανόηση της μειωμένης αντιληπτικής ικανότητητας κατά την οδήγηση υπό αυτες τις συνθήκες, ενώ οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τους βασικούς κανόνες του Κ.Ο.Κ. μέσω παιχνιδιού που είναι αποτυπωμένο σε τάπητα μεγάλων διαστάσεων.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

(* Οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα στο fb της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis