Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:09 | 19/04/2017

Η προτεινόμενη αύξηση του ορίου συνταξιοδότησής τους, έφερε αντιμέτωπους τους άνδρες της αστυνομικής φρουράς του Κογκρέσου στη Βραζιλία με τα συνδικάτα της ομοσπονδιακής αστυνομίας. 

Οι βίαιες συγκρούσεις που ακολούθησαν είναι ενδεικτικές της αντιδημοτικότητας των μέτρων που προσπαθεί να πάρει η κυβέρνηση του προέδρου Μισέλ Τέμερ για να ισορροπήσει τα δημόσια οικονομικά. 

Οι διαδηλωτές στην προσπάθεια τους να εισβάλουν στο κτίριο, έσπασαν τις γυάλινες πόρτες της εισόδου πριν απωθηθούν από την φρουρά του Κογκρέσου.

Το σχετικό νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προβλέπει ελάχιστο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης τα 65 σε μια χώρα όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται κατά μέσο όρο μέχρι τα 54 πριν συνταξιοδοτηθούν, απολαμβάνοντας τις παροχές ενός σχετικά γενναιόδωρου ασφαλιστικού συστήματος, πράγμα που σύμφωνα με αναλυτές αποτελεί και το μεγάλο πρόβλημα των δημοσιονομικών.  

Τα συνδικάτα των αστυνομικών αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους παρά τις παραχωρήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, χαμηλώνοντας το όριο συνταξιοδότησης στα 60 αντί για τα 65 για τις γυναίκες, τους δασκάλους, την αστυνομία και τους αγρότες.

Τα 27 συνδικάτα των αστυνομικών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις υποστηρίζουν ότι ακόμα και με αυτή την παραχώρηση η κυβέρνηση δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψη της τους κινδύνους που κρύβει το επάγγελμα του αστυνομικού. 

Αστυνομικοί στη Βραζιλία προσπαθούν να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες αυξήνεις του ορίου συνταξιοδότησης

Από την άλλη πλευρά αναλυτές προειδοποιούν ότι με την τροποποιημένη αυτή πρόταση η εξοικονόμηση για τον προϋπολογισμό θα είναι μόνο 472 δισ. ρεάλ αντί για το αρχικό προβλεπόμενο ποσό των 781 δισ. ρεάλ.

Τον Φεβρουάριο πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πολιτεία Εσπίριτου Σάντου, λόγω της απεργίας των αστυνομικών που εκτός από το συνταξιοδοτικό, διεκδικούσαν και υψηλότερους μισθούς.

Με το συνταξιοδοτικό σε εκκρεμότητα, η κυβέρνηση δέχθηκε άλλο ένα πλήγμα την Τρίτη όταν η Βουλή καταψήφισε νομοσχέδιο για «εκσυγχρονισμό» της εργατικής νομοθεσίας, που θα κάνει τις συμβάσεις εργασίας πιο «ευέλικτες» με την προοπτική να «βελτιωθεί» έτσι το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα.

www.efsyn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis