Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:17 | 10/12/2018

Ακόμη και οι αστυνομικοί που καλούνται να αντιμετωπίσουν την ανομία, τα ναρκωτικά και τα παραβατικά στοιχεία, δεν αντέχουν πλέον την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, να αναγκάζεται να μεταφέρει τα γραφεία της από την οδό Χαλκοκονδύλη!  

Όπως αποκαλύπτει το Newpost, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, έλαβε την απόφαση οι υπηρεσίες της να μετεγκατασταθούν σε κτίριο στην Πανόρμου. 

[custom:google-ads]

Ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας, κύριος Δημοσθένης Πάκος, δηλώνει χαρακτηριστικά πως, «Μετά από 20 χρόνια φεύγουμε γιατί πλέον είναι ανέφικτο μετά τις 4 το απόγευμα να κυκλοφορήσουμε εκεί, ακόμη και εμείς που είμαστε αστυνομικοί. Λόγω της κατάστασης δεν μπορούν ούτε τα μέλη μας, οικογενειάρχες, συνταξιούχοι. Έχουμε στείλει έγγραφα προς τους αρμόδιους φορείς, έχουμε ενημερώσει και προφορικά και πλέον δεν μπορούμε να καθόμαστε εκεί. Σε έναν δρόμο 20 μέτρων, είναι ταυτόχρονα 100 χρήστες ναρκωτικών ανάμεσα από Μάρνη μέχρι την Σωκράτους, που δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφυγε από την ζωή ένας εκ των πρωτεργατών στoν συνδικαλισμό των Aστυνoμικών

Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, της Κάνιγγος, των Εξαρχείων και της Πατησίων,  έχει γίνει πλέον εφιαλτική για τους καταστηματάρχες που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να μαραζώνουν καθώς οι πολίτες δεν αισθάνονται ασφαλείς  και προτιμούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους, είτε από εμπορικά κέντρα είτε από την οδό Ερμού, όπου η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη

Υγειονομική «βόμβα» η περιοχή της Ομόνοιας

Όσα η πολιτεία αρνείται να δει και να παρέμβει, δίνοντας λύση στους επιχειρηματίες και τους κατοίκους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, «είδε» η περιφέρεια μετά από αυτοψία που πραγματοποίησαν ελεγκτικές αρχές στην περιοχή. Το έγγραφο που εξασφάλισε και παρουσιάζει  το Newpost και κοινοποιήθηκε με την υπόδειξη «επείγον»  σε Δήμο Αθήνας, ΓΑΔΑ και αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, κάνει λόγο για «δημιουργία ανθυγιεινών εστιών σε βάρος της υγείας των επαγγελματιών- εργαζομένων της περιοχής, των κατοίκων, της Δημόσιας υγείας γενικότερα».

Στην αυτοψία των ελεγκτών σημειώνεται μεταξύ άλλων πως, «αναδίδονταν έντονη δυσοσμία προερχόμενη από την ύπαρξη ούρων-αφοδευμάτων, από ρίψη απορριμμάτων (σκεύη μιας χρήσης με υπολείμματα φαγητών, φιάλες μπυρών κ.α) σε σημείο που η διέλευση των διερχόμενων ήταν δυσχερής. Τα φρεάτια ομβρίων υδάτων βρέθηκαν πλήρη από φερτές ύλες και απορρίμματα». Η περιγραφή των ανωτέρω ιδιαιτέρων σημαντικών για τη δημόσια υγεία, αφορούν τις οδούς, Σολωμού, Γ' Σεπτεμβρίου, Καποδιστρίου, Μενάνδρου, Σατωβριάνδου. Παράλληλα, επισημαίνεται στο έγγραφο πως «εκτός από υγειονομικό πρόβλημα είναι κυρίως ανθρωποκεντρικό και κοινωνικό, όσον αφορά τα τοξικοεξαρτημένα άτομα, τους άστεγους, που θα αντιμετωπιστεί μόνο με την λήψη μέτρων κοινωνικής και προνοιακής πολιτικής».

[custom:google-ads]

Συμπερασματικά και για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, η περιφέρεια ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, «την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος ύπαρξης τοξικοξαρτημένων ατόμων και αστέγων. Τον τακτικότερο καθαρισμό και έκπλυση πεζοδρομίων-ρείθρων, την συχνότερη περισυλλογή απορριμμάτων και την συστηματική πλύση των κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων».

Πρακτικά όμως και παρά τον «κώδωνα κινδύνου» που κρούουν οι ελεγκτές, οι ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων που έλαβαν γνώση, ελάχιστα έως μηδενικά έχουν πράξει για τη βελτίωση της κατάστασης. Αντιθέτως, η μετακόμιση των γραφείων της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων της Αθήνας από την περιοχή, μόνο ως αναμενόμενη εξέλιξη και δυσοίωνη για το μέλλον ενέργεια μοιάζει.

Πηγή: newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis