Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 30/08/2017

Όπως σας ενημερώσαμε και εχθές, με σχετική ανάρτηση στο Policenet.gr, o Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε τη Δευτέρα «πράσινο φως» για την ενίσχυση των τοπικών Αστυνομιών των Η.Π.Α. με στρατιωτικό εξοπλισμό.

Οι αμερικανοί αστυνομικοί θα ενισχυθούν με βαρύ οπλισμό.

[custom:google-ads]

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στους αστυνομικούς εξοπλισμούς θα ενταχθούν τεθωρακισμένα οχήματα με ερπύστριες, οπλισμένα αεροσκάφη και οχήματα, οπλισμό διαμετρήματος 50 χιλιοστών, εκτοξευτές χειροβομβίδων και στολές παραλλαγής.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η νέα απόφαση του Αμερικανού Προέδρου προκάλεσε και αρκετές αντιδράσεις, με πολλούς να μιλούν για στρατιωτικοποίησης της αμερικανικής αστυνομίας.

 

ΤΙ ΕΙΧΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ

Το 2014 μετά τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό στο Φέργκιουσον του Μιζούρι και τις ταραχές που ακολούθησαν,  σημαντικό μέρος του τοπικού πληθυσμού αντιμετώπιζε την αστυνομία περίπου ως δύναμη κατοχής.

Η χρήση εναντίον των διαδηλωτών οχημάτων και εξοπλισμού παρόμοιου με αυτόν που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ στο Ιράκ ενίσχυσε τις εν λόγω εντυπώσεις.

Μετά από εξέταση του θέματος, ο  Ομπάμα απαγόρευσε τότε τη μεταβίβαση στην αστυνομία των προαναφερθέντων (τεθωρακισμένων με ερπύστριες κτλ.) και υποχρέωσε τις κατά τόπους αστυνομικές δυνάμεις να υποβάλουν δικαιολογητική έκθεση σε περίπτωση που ζητήσουν ελικόπτερα, άλλου τύπου αεροσκάφη, τεθωρακισμένα με τροχούς, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενισχυμένα κράνη και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

 

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Η Αμερικανική Ενωση Πολιτικών σε ανακοίνωση της για το θέμα, σημείωσε:

«Σε πολλούς δήμους υπάρχουν εντάσεις με την αστυνομία, παρ’ όλ’ αυτά ο πρόεδρος της δίνει όπλα στρατιωτικού τύπου αντί να τη βοηθήσει με πρακτικούς, αποτελεσματικούς τρόπους να προστατεύει και να υπηρετεί όλους τους πολίτες»

 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι από το 1990 έχει μεταβιβαστεί από το Πεντάγωνο σε Αστυνομικά Τμήματα υλικό αξίας άνω των 5 δισ. δολαρίων.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis