Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:00 | 03/02/2020

Η αγάπη τους για τα παιδιά όχι μόνο έκαμψε τις δυσκολίες, αλλά τις βοήθησε να αναλάβουν αυξημένα καθήκοντα στην Υπηρεσία και συνάμα να δημιουργήσουν πολύ όμορφη πολύτεκνη οικογένεια, που τους δίνει δύναμη για ακόμη μεγαλύτερο έργο και επιτυχίες στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

 

Συνολικά 58 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας είναι m;e τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών και τιμήθηκαν σε εκδήλωση της Διεύθυνσης χθες Κυριακή το απόγευμα στο αστυνομικό μέγαρο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιου με αφορμή την Υπαπαντή του Κυρίου, την ορθόδοξη γιορτή για τη μητέρα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε με δύο πολύτεκνες μητέρες, την Εφη Εμμανουηλίδου, υποδιοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, μητέρα τεσσάρων παιδιών και την υπαστυνόμο του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου Ροδάνθη Λέρα, μητέρα πέντε παιδιών. Η οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά είναι για εκείνες το μυστικό για την επιτυχία.

Εφη Εμμανουηλίδου: Τα παιδιά είναι ευλογία

Η Εφη Εμμανουηλίδου εισήχθη στη Σχολή Αστυφυλάκων το 2000 και στη Σχολή Αξιωματικών το 2003 και σήμερα είναι αστυνόμος α’ και υπηρετεί ως υποδιοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου μετά τη συγχώνευση της Τουριστικής Αστυνομίας με το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Εχει τέσσερα παιδιά, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, το μικρότερο 7 ετών και το μεγαλύτερο 12, ενώ από πέρυσι η οικογένειά της απέκτησε άλλο ένα μέλος, τον αστυνομικό σκύλο που ακούει στο όνομα Ηρα, μετά την επαγγελματική επιτυχία του συζύγου της, Αποστόλη Μολιού, επίσης αστυνομικού, να αναλάβει συνοδός αστυνομικού σκύλου για την ανίχνευση εκρηκτικών.

Η κ. Εμμανουηλίδου αναγνωρίζει ότι το επάγγελμά της είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, ενώ πρέπει να συνδυαστεί και με τις υποχρεώσεις στο σπίτι. Ομως, όπως λέει, τα παιδιά τής δίνουν κάθε μέρα όλο και περισσότερη δύναμη για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες.

Από την ενέργεια που αντλεί από τα παιδιά της και με τη βοήθεια του Θεού πέτυχε επαγγελματική ανέλιξη, αλλά και ακαδημαϊκή σε επίπεδο προσόντων.

Οσο κι αν ακούγεται απίστευτο αποφοίτησε το 2010 από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το 2015 από το Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ το 2017 ολοκλήρωσε επιτυχώς το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Νομικής.

«Τα παιδιά δίνουν απίστευτη ενέργεια. Είναι ευλογία», περιγράφει. Η ίδια μιλά τέσσερις ξένες γλώσσες και με τα ακαδημαϊκά της προσόντα δεν αποκλείει και περαιτέρω αναβάθμιση τα επόμενα χρόνια. «Η διά βίου μάθηση είναι κάτι που με αντιπροσωπεύει και το οποίο προσπαθώ να εμφυσήσω και στα παιδιά μου, ώστε να μην επαναπαύονται και να εξελίσσονται ως άνθρωποι σε όλα τα επίπεδα», υπογραμμίζει.

Η Αστυνομία ήταν η πρώτη και μοναδική επιλογή της στις πανελλαδικές εξετάσεις και γνώριζε τις δυσκολίες του επαγγέλματος. Δεν έκανε, όμως, βήμα πίσω από τα «θέλω» της και για την οικογένειά και για την προσωπική της εξέλιξη.

«Χωρίς τη δύναμη και την ευλογία από τα παιδιά, καθώς και τη στήριξη του συζύγου δεν θα μπορούσα να καταφέρω τίποτα», επαναλαμβάνει. Τέλος ευχαριστεί το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Βασίλη Καραΐσκο, που επί των ημερών τους και για πρώτη φορά βρίσκονται δίπλα στους αστυνομικούς με οικογένειες και ιδιαίτερα στους πολύτεκνους.

Ροδάνθη Λέρα: Ολα μπορούν να γίνουν

Η Ροδάνθη Λέρα είναι υπαστυνόμος και υπηρετεί στο Γραφείο Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου. Εχει πέντε παιδιά, τρία αγόρια και δύο κορίτσια, ηλικίας από 16 έως και 20 ετών το μεγαλύτερο. Επέλεξε να υπηρετήσει στην Αστυνομία επειδή προστατεύει τον πολίτη, ενώ δημιούργησε πολύτεκνη οικογένεια επειδή λατρεύει τα παιδιά.

«Οταν υπάρχουν πρόγραμμα και σειρά δεν είναι τίποτα δύσκολο για να καταφέρεις», λέει η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αν και λόγω του δύσκολου προγράμματος της καθημερινότητας αναγκάζεται να κοιμάται μόλις τρεις ώρες την ημέρα, γεγονός όμως που, όπως λέει, δεν την ενοχλεί.

«Τα παιδιά μού δίνουν δύναμη για την εργασία μου. Δεν σκέφτηκα στιγμή να εγκαταλείψω την Υπηρεσία μου ούτε και να κάνω πίσω από το όνειρό μου για πολύτεκνη οικογένεια», περιγράφει η ίδια.

Αντίθετα η κ. Λέρα έχει καταφέρει να πάρει πτυχίο ρωσικής γλώσσας και αυτή τη στιγμή σπουδάζει αραβικά. Η υπαστυνόμος ήταν πάντοτε δυναμική και δραστήρια.

«Προσπαθώ να μην αφήνω τα ενδιαφέροντά μου, αλλά με βοηθά πολύ και ο σύζυγός μου, που αγαπά επίσης πολύ τα παιδιά και έχει απίστευτη υπομονή. Αν υπάρχουν θετική ψυχολογία και ενέργεια όλα μπορούν να γίνουν με τη βοήθεια της Παναγίας», προσθέτει ακόμη.

Πηγή:  taxydromos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis