Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 16/05/2017

Ριπές κριτικής σε υψηλούς τόνους δέχεται η κυβέρνηση από εκπροσώπους ειδικών μισθολογίων κατά την διάρκεια της ακρόασης φορέων που συνεχίζεται στην Βουλή, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του πολυνομοσχεδίου των 4,9 δισ.

Ούτε ένας εκπρόσωπος μαζικού φορέα δεν έχει βρει μέχρι στιγμής να πει μια καλή κουβέντα για τα λεγόμενα αντίμετρα, αντιθέτως τα πυρά εκσφενδονίζονται με οργή για τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και το ασφαλιστικό  πυροσβεστών, νοσοκομειακών γιατρών, στρατιωτικών, νοσοκομειακών γιατρών, πολιτικών μηχανικών, δικηγόρων.

Έντονες είναι και οι διαμαρτυρίες γιατί αφ ενός από τα έδρανα απουσιάζουν οι αρμόδιοι υπουργοί, αλλά και για την ‘στριμωγμένη» διαδικασία που δίνει πέντε λεπτά σε καθέναν να τοποθετηθεί. Μερικές από τις εκφράσεις που ακούστηκαν είναι «ντρέπεστε γιατί είπατε ψέματα» , «δεν καταλαβαίνεται τι ψηφίζετε», «μας ξεφτιλίζετε», «έχετε καμία σχέση με την αριστερά και τα κοινωνικά στρώματα που εκπροσωπεί;» «αυτό είναι εμπαιγμός» .

Μάλιστα όπως είπε ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αστυνομικών «κρύβατε το νομοσχέδιο ένα χρόνο στο συρτάρι μέχρι να συμφωνήσει η τρόικα, εμείς θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν το κάναμε μέχρι τώρα για να μην σύρουμε την χώρα στα δικαστήρια, αλλά αυτός είναι νόμος έκτρωμα».

Ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών αναφέρθηκε στο πως ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους. «Σεισμοί, πλημμύρες, φωτιές εμείς τρέχουμε παντού, είναι το καθήκον μας και το κάνουμε. Και τελευταία με τους πρόσφυγες. μας ζητήθηκε να τους ταΐσουμε, να τους στεγάσουμε, να τους ξεσ…με επιτρέψτε μου την έκφραση, και το κάναμε, Ο νόμος περιορίζει την δυνατότητα αντίδρασης μας είτε με προσφυγή, είτε με το είμαστε εδώ και σας παρακαλάμε. Εξαιρέστε μας από τα ειδικά μισθολόγια» .

Έντονη ήταν όμως και η κριτική απο δικηγόρους και μηχανικούς κυρίως για τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές.

«Στην ταινία υπάρχει και φιλότιμο ο Λάμπρος Κωσταντάρας λέει κατά λάθος ‘θα σας εξαφανίσουμε’. Αυτό αισθάνονται σήμερα οι πολιτικοί μηχανικοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΤΕΕ . Στασινός.

Διαβάστε περισσότερα στο dimokratiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis