Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 18/02/2017

Αποφασισμένη να πατάξει τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, είναι η αστυνομία στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.

Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί πήραν στα χέρια τους τηλεφακούς και ακροβολίστηκαν στους τοπικούς αυτοκινητόδρομους. Μόλις λοιπόν εντοπίσουν από απόσταση κάποιον οδηγό να χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο, τον βγάζουν μια αποδειχτική φωτογραφία και στη συνέχεια του τη στέλνουν μαζί με το πρόστιμο.

Tα φλας έχουν πάρει φωτιά, καθώς έχουν καταγραφεί 44.000 παραβιάσεις. Οι περισσότεροι οδηγοί συνομιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο ή γραφούν μηνύματα, πιστεύοντας ότι επειδή δεν υπάρχει στην άκρη του δρόμου κάποιο μπλόκο της αστυνομίας θα μείνουν ατιμώρητοι.

Μάλιστα πολλοί έχουν πιαστεί επ’ αυτοφώρω μέχρι και να παρακολουθούν βίντεο στο κινητό τους τηλέφωνο, να διαβάζουν εφημερίδα, ενώ οι φίλες μας οι σοφερίνες χτενίζονται ή μακιγιάρονται καθ’ οδόν.

Αφενός ένα τέτοιο μέτρο σίγουρα θα συμβάλει στην καταστολή αυτής της εγκληματικής συνήθειας πoυ έχουμε οι περισσότεροι οδηγοί, καθώς πολλά τροχαία ατυχήματα προκαλούνται από την απόσπαση της προσοχής. Αφετέρου τίθεται το ερώτημα κατά πόσο παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα των οδηγών, καθώς δεν φωτογραφίζονται τα αυτοκίνητα τους αλλά οι ίδιοι.

www.koolnews.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis