Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:28 | 19/05/2019

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια και πλέον χρησιμοποιείται κατά κόρον από τις Αρχές Ασφαλείας.

Αρκετοί άνθρωποι όμως δε νιώθουν άνετα με αυτό και το βλέπουν ως παραβίαση της ιδιωτικότητας. Μάλιστα μερικές πόλεις στον κόσμο, όπως το Σαν Φρανσίσκο, πρόσφατα απαγόρευσαν τη χρήση τέτοιας τεχνολογίας.

[custom:google-ads]

Το Λονδίνο όμως είναι γνωστό για το τεράστιο δίκτυο καμερών ασφαλείας του και πρόσφατα οι Αρχές εκεί ξεκίνησαν δοκιμαστικά τη χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

Δεν αρκέστηκαν εκεί όμως και έφτασαν στο σημείο να συλλάβουν έναν άντρα ο οποίος κάλυψε το πρόσωπό του όταν πέρασε μπροστά από τις κάμερες.

Όπως αναφέρει ο Independent, ο άντρας τράβηξε το πουλόβερ του για να καλύψει το κάτω μέρος του προσώπου του καθώς περνούσε μπροστά από τις κάμερες. Τίποτα άλλο δεν ήταν ύποπτο στις κινήσεις του ή στη συμπεριφορά του και απλά ήθελε να διατηρήσει την ιδιωτικότητά του. Αστυνομικοί όμως τον ακολούθησαν, τον σταμάτησαν και ζήτησαν την ταυτότητά του.

Ο άντρας υπάκουσε αλλά όντας νευριασμένος από την αντιμετώπιση αντιμίλησε με αποτέλεσμα να χρεωθεί πρόστιμο £90.

Κατά τη διάρκεια δοκιμής του συστήματος αναγνώρισης προσώπου στο σταθμό Romford που διήρκησε 8 ώρες, 8 άνθρωποι συνελήφθησαν. Πριν τη δοκιμή του συστήματος η Αστυνομία είχε δηλώσει πως “οποιοσδήποτε αρνείται να σκαναριστεί δε θα θεωρείται απαραίτητα ύποπτος”.

Μάρτυρες όμως κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό ατόμων που σταμάτησαν αστυνομικοί για έλεγχο επειδή είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Πηγή:  unboxholics.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σακίδιο Πλάτης Condor Rover

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis