Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:39 | 24/09/2021

Μια high-tech σύλληψη κακοποιού πραγματοποίησαν άνδρες του τμήματος ασφαλείας Ωρωπού, που εντόπισαν μια κλεμμένη μοτοσικλέτα, ένα ρολόι χειρός αξίας 2.000 ευρώ, δύο τραπεζικές κάρτες και 2.500 μετρητά από το στίγμα ενός κινητού τηλεφώνου του θύματος που είχε αφήσει μέσα σε τσαντάκι στην μπαγκαζιέρα της μηχανής.

Το θύμα της κλοπής αρχικά κατήγγειλε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας το γεγονός, αναφέροντας πως άγνωστα άτομα αφαίρεσαν τη μοτοσικλέτα του ενώ την είχε σταθμεύσει κοντά στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επικοινωνεί εκ νέου με τους αστυνομικούς και τους αναφέρει πως στην πρώτη του αναφορά είχε λησμονήσει να αναφέρει πως είχε και το κινητό του στην μπαγκαζιέρα και μάλιστα μέσω εφαρμογής κατάφερε να βρει το στίγμα του.

Άμεσα οι αστυνομικοί εντοπίζουν το σημείο και μεταβαίνουν στη συμβολή των οδών Αγίας Μαρίνας και Φιλίππου και βρίσκουν την μοτοσικλέτα, κρυμμένη, σκεπασμένη με κουβέρτα, μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι. Άμεσα θέτουν σε φυσική παρακολουθήση τον χώρο, αναμένοντας τους δράστες να εμφανιστούν. Η πρώτη τους εμφάνιση στο χώρο γίνεται στις 22:50 το βράδυ της Τρίτης. Ένα άτομο βγήκε από αυτοκίνητο και πλησίασε τον χώρο για να διαπιστώσει αν η μοτοσικλέτα ήταν στο σημείο. Μπήκε ξανά στο αμάξι και απομακρύνθηκε. Την Τετάρτη την 01:30 τα ξημερώματα το ίδιο αυτοκίνητο με δυο άτομα αυτή την φορά προσέγγισε το σημείο. Μόλις μπήκαν στην αυλή και ξεσκέπασαν τη μοτοσικλέτα επενέβηκαν οι αστυνομικοί καταφέροντας να ακινητοποιήσουν το ένα άτομο, παρά την σθεναρή αντίσταση του, καθώς κλωτσούσε τους αστυνομικούς, ενώ ο δεύτερος μπήκε στο αμάξι και απομακρύνθηκε.

Μάλιστα, εγκατέλειψε το όχημα με ανοιχτές πόρτες σε κοντινή απόσταση. Ο συλληφθείς υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με την κλοπή του οχήματος, αλλά πήγε στο σημείο κατόπιν υπόδειξης δυο Ρομά, προκειμένου να αφαιρέσει μέρη της μοτοσικλέτας καθότι είναι μηχανικός.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο άνδρας που συνελήφθη, αλβανικής υπηκοότητας, ηλικίας 23 ετών έχει απασχολήσει και το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, για κλοπές οχημάτων από τις περιοχές των Πατησίων και των Αχαρνών.  

 
του Μιχάλη Τεζάρη
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis