Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:35 | 24/12/2015

Πρόσφατα, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας, είπε πως η διάλυση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, ενίσχυσε την αστυνόμευση κυρίως στην δυτική Αττική.

Κάνοντας μια δημοσιογραφικά απλή διερευνητική προσέγγιση του θέματος, διαπιστώσαμε ότι ουδέν αναληθέστερο του "προρρηθέντος".
 
Μάλιστα, συνειρμικά ο λόγος Τόσκα μας παρέπεμψε στη μνημειώδη κινηματογραφική ταινία του Νικήτα Μιχάλκοφ, "Ψεύτης Ήλιος", στην οποία παρωδείται η αυθεντία και το μεγαλείο του πατερούλη Στάλιν.
 
Και το λέμε αυτό γιατί ο κ. υπουργός έκανε μια αλματώδη υπέρβαση της αλήθειας.
 
Και η αλήθεια είναι πως η Αστυνομία του κ. Τόσκα έχει μεταβληθεί σε Αστυνομία φύλαξης στόχων. Οι φρουρές των μελών της κυβέρνησης είναι περίπου υπερδιπλάσιες απ' ότι των προηγούμενων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του κ. Φλαμπουράρη. Η Κουμουνδούρου απασχολεί περισσότερους απ' ότι η Χαριλάου Τρικούπη και η Συγγρού επί εποχής ακμής.
 
Το μεγάλο ζήτημα όμως στην ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να βάζουν ο Ρουβίκωνας, οι δικαστικοί και οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία. Σχεδόν όλοι οι συμβολικοί και ακτιβιστικής πρόθεσης στόχοι της αντιεξουσιαστικής οργάνωσης φυλάσσονται και μάλιστα με ισχυρές δυνάμεις. ΤΑΙΠΕΔ, ΕΡΤ, γραφεία Ψεκασμένων κ.α κτίρια είναι "εγκιβωτισμένα" σε αστυνομικό κλοιό. Ακόμη και τα γαλλικά σχολεία έχουν φύλαξη, λες και οι τζιχαντιστές αν ήθελαν να χτυπήσουν στην Ελλάδα και αν επιδίωκαν να πλήξουν σχολείο, θα επέλεγαν μόνο μεταξύ των γαλλικών. 
 
Για τη φύλαξη υπουργείων, δημόσιων κτιρίων, ξενοδοχείων της τρόικας κοκ δεν γίνεται λόγος. 
 
Και μετά απ' όλα αυτά τι μένει; 
 
Ας πάρουμε ως παράδειγμα την Ασφάλεια. Κάθε φορά που προγραμματίζεται μια επιχείρηση, γίνεται επισκόπηση όλου του διαθέσιμου προσωπικού και με "ρεφενέ" μέσων και αστυνομικών από όλες τις υπηρεσίες, επιδιώκεται να οργανωθεί.
 
Ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στις ΟΠΚΕ, που ενισχύθηκαν μετά την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Μιλώντας στο bloko.gr αστυνομικοί της Ασφάλειας, έβαζαν στοίχημα για το εάν έστω και μία ομάδα διατίθεται σε έργα αστυνόμευσης και ελέγχου της παραβατικότητας. Έστω και μία.
 
Οι μόνες υπηρεσίες που παραμένουν αλώβητες και δίχως απώλειες, είναι οι λεγόμενες ανεξάρτητες. Μόνο αυτές που υπάγονται απευθείας στον αρχηγό και στον υπαρχηγό. ΔΑΕΕΒ, Ηλεκτρονικό Έγκλημα, Πληροφοριών και Οικονομική Αστυνομία. Επίσης, δεν αγγίζεται προς το παρόν το προσωπικό της ΔΙΑΣ. Όλοι οι υπόλοιποι μέτρα.
 
Μέτρα που επιτείνονται από τις αποφάσεις των δικαστικών για αποφυλακίσεις με κατ' οίκον περιορισμούς. Πλέον των 20 αστυνομικών φρουρούν την ημέρα τον καθένα από τους 4 αποφυλακισμένους του Noor 1. Κι έρχονται σε λίγο οι αποφυλακίσεις των χρυσαυγιτών νεοναζί της δίκης Φύσσα.
 
Με αυτά και με τα άλλα, πάλι καλά που το έγκλημα ... κοιμάται τον ύπνο του Δικαίου κ. Τόσκα μας.
http://www.bloko.gr/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis