Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:16 | 01/06/2017

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: Μεγάλη επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής η εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας Ρομά με χαρακτηριστικά οικογενειακής «Καμόρα» τα μέλη της οποίας ζούσαν σε βίλες-φρούρια και κυκλοφορούσαν με πολυτελή αυτοκίνητα και αποτελούσε μία από τις πιο άρτια οργανωμένες εγκληματικές οργανώσεις στη Δυτική Αττική.

Οι έμποροι ναρκωτικών συνελήφθησαν στη Λίμνη Άνω Λιοσίων επί της οδού Θηρασίας.

Η εξάρθρωση του οικογενειακού καρτέλ που δρούσε στα πρότυπα της ιταλικής μαφίας, έγινε με κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από τις ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. που περιπολούν στην περιοχή αλλά και μετά από καταγγελίες πολιτών στις οποίες άμεσα αντέδρασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Από την παρακολούθηση και βιντεοσκόπηση διαπιστώθηκε ότι καθημερινά προσέγγιζαν σπίτια στην οδό Θηρασίας στα Άνω Λιόσια περισσότεροι από 100 τοξικομανείς προκειμένου να προμηθευτούν τις δόσεις τους.

Καταγράφηκαν τουλάχιστον 70 αγοραπωλησίες από 10 διαφορετικούς συλληφθέντες μέλη της συμμορίας, η οποία ξέπλενε τα κέρδη από τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών μέσω κερδισμένων δελτίων τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.

Έγιναν 8 κατ’οίκον έρευνες, συνελήφθησαν 19 δράστες και ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή άλλων 7 ενώ κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, περίπου 2 κιλά κάνναβης , ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ναρκωτικά χάπια, ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα, φυσίγγια πυροβόλου όπλου καθώς και πλαστή σφραγίδα ψυχιάτρου με την οποία οι δράστες εξέδιδαν πλαστές συνταγές για τους χρήστες καθώς και 3 οχήματα.

Εντός των οικιών υπήρχαν ειδικές κρύπτες είτε μέσα στους τοίχους είτε στο δάπεδο που έκρυβαν τα ναρκωτικά τα οποία βρέθηκαν με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου. Επίσης είχαν κάμερες ασφαλείας και τσιλιαδόρους στους γύρω δρόμους, τα μπαλκόνια και τις ταράτσες προκειμένου να ενημερώνονται έγκαιρα για αστυνομική παρουσία ή ενδεχόμενη επιχείρηση για την σύλληψή τους.

Ως «βαποράκια» των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν αλλοδαπές γυναίκες και ανήλικα παιδιά προκειμένου να μην κινούν υποψίες.

Με την ίδια μέθοδο έγινε προ μηνός ανάλογη επιχείρηση και στην περιοχή της Αυλίζας.

Οι Υπηρεσίες Δυτικής Αττικής με μόνο όπλο το φιλότιμο και την αγάπη των συναδέλφων σε αυτό που κάνουν, έχοντας πλήρη συναίσθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας οι κάτοικοι των περιοχών μας, και με αυξημένο το αίσθημα της προσφοράς προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες στον τομέα αυτόν. 

** Το ανωτέρω κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis