Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:39 | 17/06/2017

Τέσσερις νεαροί Ρομά από τα Λιόσια είναι σύμφωνα με έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, οι δράστες που εξαπατούσαν ηλικιωμένους και παριστάνοντας τους «υπαλλήλους» της ΔΕΗ, τους έκλεβαν χρήματα και χρυσαφικά.

Ο τέσσερις δράστες, ηλικίας από 23 έως 26 ετών, έρχονταν στη Λάρισα κατά περιόδους όπου μίσθωναν δωμάτια σε ξενοδοχεία και «εξορμούσαν» σε χωριά της Ελασσόνας και του Τυρνάβου ενώ σύμφωνα με την έρευνα αστυνομικών του Τυρνάβου φέρονται και ως εμπλεκόμενοι και σε υποθέσεις στη βορειοανατολική Αττική.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία ενώ από τη δράση τους, σε τρία χωριά του νομού από τον Οκτώβριο του 2016 έκλεψαν χρήματα και χρυσαφικά, συνολικής αξίας 27.040 ευρώ.

Oι κλέφτες στόχευαν πάντα σε ηλικιωμένους στους οποίους παρίσταναν τους «υπαλλήλους» της ΔΕΗ. Συνήθως ο ένας δράστης, έκανε «έλεγχο» στον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και διαπίστωνε «βλάβη». Την ίδια ώρα ο δεύτερος δράστης έψαχνε το σπίτι του θύματος και έκλεβε χρήματα και χρυσαφικά.

Σε άλλες περιπτώσεις τόνιζαν στο ανυποψίαστο θύμα πως λόγω της «βλάβης» υπάρχει «κίνδυνος ηλεκτροπληξίας» και έτσι καλούσαν τον ηλικιωμένο να βγάλει από το σπίτι ότι πολύτιμο έχει και δη χρήματα, προκειμένου να τα σώσει στην περίπτωση «εκδήλωσης φωτιάς» την ώρα της «επιδιόρθωσης» της «βλάβης».

Οι ηλικιωμένοι πείθονταν και έβγαζαν τα χρήματα έξω από το σπίτι οπότε τα έπαιρναν και έφευγαν οι δράστες. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ηλικιωμένου που όχι μόνο πείσθηκε να βγάλει τα χρήματα από το σπίτι αλλά το έβαλε ο ίδιος, στο αυτοκίνητο των δραστών.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου «για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα, σε διάφορες περιοχές της χώρας» σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ..

Β.Κ.

Διαβάστε περισσότερα στο eleftheria.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis