Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 08/12/2016

''Αστυνομικοί υπηρέτες'' ενός ελλιπούς προσφυγικού σχεδιασμού. Μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις Διευθύνσεις Αστυνομικών Επιχειρήσεων των δύο μεγαλύτερων νομών της Ελλάδας (ΔΑΕΑ-ΔΑΕΘ).

Οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και αρκετοί συνάδελφοί μας θα αναγκαστούν να αφήσουν για ακόμη μία φορά τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους προκειμένου να εκτελέσουν υπηρεσία σε ένα από τα ακριτικά μας νησιά λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος.

Εμείς, οι απλοί αστυνομικοί του ''πεζοδρομίου'' δείξαμε και συνεχίζουμε να δείχνουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο καθ'όλη την διάρκεια του μεταναστευτικού ρεύματος,κάτι που δεν ισχύει για την φυσική και πολιτική μας ηγεσία.

Στην ΔΑΕΘ οι διμοιρίες ξεκινούν με ένα πλάνο συγκεκριμένων ημερών που συνήθως ανατρέπεται και αυξάνονται οι ημέρες παραμονής στο νησί.Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η απεργία στα πλοία που σε πάει ακόμη πιο πίσω,όπως και τυχόν απαγορευτικά λόγω καιρικών φαινομένων.

Θα έπρεπε όσο εύκολα διατάζεται μία διμοιρία να μεταβεί σε εκτός έδρας μετακίνηση, τόσο εύκολα να βρίσκετε λύση επιστροφής την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Οι μετακινήσεις κοστίζουν,οι Αστυνομικοί είναι επαγγελματίες οικογενειάρχες, οπότε θα πρέπει να υπάρχει σωστή κρίση της κατάστασης και όχι κατασπατάληση δυνάμεων και αόριστος σχεδιασμός.

Κατασπατάληση δυνάμεων που αποδεικνύεται από τον τρόπο χρήσης των διμοιριών από τους τοπικούς Διευθυντές κατά την διάρκεια επεισοδίων όπου σχεδόν πάντα είναι απλοί παρατηρητές, όπως επίσης και από την χρησιμοποίηση πολλές φορές των διμοιριών σε άλλα μέτρα πλην των κέντρων φιλοξενίας(πορείες κλπ κλπ)

Τέλος θα πρέπει όλοι αυτοί οι οποίοι δεν έχουν εκτελέσει ούτε μία αυθημερόν μέρα υπηρεσία μακριά από την έδρα τους, να δείξουν μεγαλύτερο σεβασμό προς τα μέλη των διμοιριών και να σέβονται το προσωπικό.

Δεν είναι δυνατόν διμοιρία η οποία διαμένει επιπλέον μία βδομάδα από το προβλεπόμενο στο νησί που διατέθηκε να παρακαλάει για την αποστολή των επιπλέον αποζημιώσεων που δικαιούται και να μην εισακούγεται άμεσα το λογικότατο αίτημα της.

Δεν είναι δυνατόν να ενδιαφέρονται και να επικοινωνούν με τις διμοιρίες σχετικά με την διαμονή τους και τον τρόπο εκτέλεσης υπηρεσίας και για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, μόνο οι συνδικαλιστές και ουδείς από την Διοίκηση

Αναμένουμε γενναίες αποφάσεις υπέρ ημών που έχουμε δώσει τα πάντα για την Πατρίδα και την υπηρεσία.

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε

''Αστυνομικοί υπηρέτες'' ενός ελλιπούς προσφυγικού σχεδιασμού. Άρθρο του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ Κωνσταντίνου

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ Κωνσταντίνος 

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ Μέλος Α.Σ.Π.Α.

aspapolice.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis