Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:01 | 14/06/2019
Ένας αστυνομικός που είχε δεχτεί επίθεση από άνδρα που προσπαθούσε να συγκρατήσει, δήλωσε ότι επρόκειτο για μια από τις "πιο σκοτεινές στιγμές" στη ζωή του και την πιο δύσκολη κατά τη διάρκεια της καριέρας του.
 
Ο αστυνομικός Mat Baker και ο συνάδελφός του δέχτηκαν σοβαρή επίθεση στο Highworth τον Ιούλιο του 2017 και όπως είπε ο ίδιος χρειάστηκε να «αγωνιστεί για τη ζωή του».
 
Ο αστυνομικός μίλησε για την επίθεση στο BBC One στο ντοκιμαντέρ Critical Incident αυτή την εβδομάδα.

[custom:google-ads]

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι επιθέσεις στους αστυνομικούς του Wiltshire σχεδόν διπλασιάστηκαν.
 
Υπενθυμίζοντας στο κοινό την επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος, ο Baker δήλωσε: «Άκουσα τον συνάδελφό μου να φωνάζει ότι το χέρι του είναι στο λαιμό μου »και αυτός ο τύπος φώναζε όλη την ώρα «Θα σε σκοτώσω, θα πεθάνεις, είσαι νεκρός». Επανειλημμένα.
 
"Είναι η στιγμή που αρχίζεις να αναρωτιέσαι μέσα σου. Αγωνίζομαι πραγματικά για τη ζωή μου αυτή τη στιγμή; Ναι, εκείνη ακριβώς τη στιγμή πάλευα για τη ζωή μου."
 
Ο Baker χαρακτήρισε τις επιθέσεις στους αστυνομικούς "απάνθρωπες" και είπε ότι ακόμη και τώρα, πάνω από ένα χρόνο μετά, οι τραυματικές μνήμες του δεν έχουν «ξεθωριάσει».
 
Ο άνδρας που του επιτέθηκε έλαβε 14μηνη ποινή φυλάκισης.
 
Ο αντιπρόεδρος της αστυνομίας Wiltshire Maggie Blyth δήλωσε: "Αυτό που συνέβη με τον Mat ήταν τρομακτικό και κανένας αστυνομικός δεν επιτρέπεται να υφίσταται τέτοιες επιθέσεις την ώρα της δουλειάς του".
 
"Δυστυχώς έχουμε δει αύξηση των επιθέσεων κατά αστυνομικών από πέρυσι στο Wiltshire, και αυτό αντικατοπτρίζεται σε ολόκληρη τη χώρα."
 
"Έχει εγκριθεί ένα πακέτο μέτρων για να βοηθήσει τους αξιωματικούς που υποβλήθηκαν σε επίθεση κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους", πρόσθεσε.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της αστυνομίας έδειξαν ότι υπήρξαν 55 επιθέσεις κατά αστυνομικών το 2016/17 και 103 το 2017/18.
Footage from assault
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis